изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:05 EEST
ИЗГРАЖДАТ АЛЕЯ "КОМЕНСКИ" В ЦДГ "ЛЮБИМКА"    
Европейски съюзВ ЦДГ № 29 „Любимка” от 22 до 26 април по проект „Нови хоризонти”, секторна програма Коменски, ще се проведе работна визита с партньори от Великобритания - Северен Уелс, Италия, Португалия, Словакия и Турция. Проектът се финансира от Европейската комисия.

Той е с екологична насоченост и цели опазване растителните видове на територията на всяка една европейска държава, възстановяване на гората и екосистемата като цяло.

В ЦДГ № 29 „Любимка” се оформя малка алея от дървета, която деца  и родители засаждат  от есента. В международния ден на Земята - 22 април, тази  алея ще се обогати с нови насаждения от всички участници в проекта и именува Коменски.

"Ние запознаваме участниците с био-разнообразието на територията на България и нашия регион, с природното ни  богатство, с национални и културни традиции - с поделиха от добричката детска градина -  Рекламираме България като културна и туристическа дестинация. Възпитаваме и даваме знания за да изградим гражданка позиция на подрастващите, за опазване и възстановяване на нашата красива природна среда и учим на добри практики за екологосъобразен начин на живот".

Гостуващите делегации ще се запознаят с деца и учители от ЦДГ „Любимка”. Те ще представят своите творчески постижения и успехи, стремежи, мечти и игри. Предвидени са работни срещи, Workshop – съвместна арт дейност с децата от детската градина и ученици от училище в Тюскьой-Невшехир, Турция. Ще бъде посетено СОУ „Д. Талев” с цел запознаване на практика с организацията на работа в училище.

С народното ни творческо богатство – танци, носии и обичаи, гостите ще се срещнат на фолклорен детски концерт в регионалната библиотека „Дора Габе”. Пак там с презентация за  Добрич и региона те ще се запознаят с културни, исторически забележителности и съвременния облик. В програмата са предвидени още среща в общината, посещение на градски парк „Свети Георги” и запознаване с неговата 130-годишна  история, посещения на Центъра за защита на животните и природата, Университетската ботаническа градина в Балчик, архитектурно-парковия комплекс „Двореца“, Албена и природен резерват Балтата, село Дъбовик и др.

В партньорство и сътрудничество, дейностите по проекта подобряват качеството на обучение и възпитание на децата в ЦДГ № 29 „Любимка”, включващо практически и творчески задачи и обмен на иновационни техники и практики за знания, възпитание и изграждане на екологична и гражданска култура на бъдещите гражданите на Европа. "Така открихме пред тях „нови хоризонти” на знание, сътрудничество и приятели в Европа", споделиха от детската градина. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ИЗГРАЖДАТ АЛЕЯ "КОМЕНСКИ" В ЦДГ "ЛЮБИМКА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди