изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:28 EEST
В БАЛЧИШКО ЗАДЪРЖАХА ИЗДИРВАН ЗА БЛУДСТВО ШВЕЙЦАРЕЦ    
Ред и сигурност

Искал да се жени за бременната си приятелка, при която живеел в село Безводица



 

Под стража е задържан 46-годишният швейцарец  Мартин Д. от град Люцерн, който е издирван от Интерпол, за да излежи присъда за блудство, съобщиха от Окръжния съд в Добрич.  За швейцареца има издадена на 12 април тази година заповед за арест от Федералната служба „Правосъдие” в Берн. С нея швейцарските власти искат екстрадицията му. Посочено е, че Мартин Д. се търси за изтърпяване на присъда 3 години и половина лишаване от свобода. Тя му е наложена за „блудство и други сексуални действия с малолетно дете”. Престъплението е било извършено в осемгодишен период - октомври 1992 г.–ноември 2010 г., с близки на бившата му приятелка. Присъдата е потвърдена от Върховен съд на кантона Люцерн  в края на миналата година.

На 18 април швейцарският гражданин е задържан от полицейски служители при Районно управление „Полиция” в Балчик.

Вчера пред Окръжния съд той е обяснил, че е в България от месец и половина. Живял е в с. Безводица, във фамилната къща на приятелката му, която е българска гражданка. Заявил е, че не се укрива от швейцарските власти, а е дошъл с намерение да сключи граждански брак с жената и да осигури нейното и на бъдещото им дете пребиваване в Швейцария.

Той и адвокатът му са поискали да му бъде разрешено да остане в дома на приятелката си в с. Безводица до делото за разглеждане на искането за екстрадиция.

След като съдът се е запознал с представените по делото доказателства и с изразените от страните становища е решил да вземе временна мярка за неотклонение на Мартин Д. до получаване на документите и приключване на производството по екстрадицията му. Според магистратите, има опасност той да се укрие и да не се яви на делото за разглеждане на искането за предаването му на швейцарските власти. Като аргумент за това се посочва фактът, че малко след влизане в сила на присъдата на швейцарския съд, той е напуснал страната. Установил се е в България, но няма адресна регистрация. Съдът е посочил, че швейцарецът може да сключи граждански брак и докато е в ареста.

Съдът е разпоредил той да бъде приведен в затвора във Варна до призоваването му за производството по екстрадиция. Определението за задържането му подлежи на незабавно изпълнение. Ако решението бъде обжалвано, делото в Апелативния съд във Варна ще е на 30 април. НДТ

 


Сходни връзки

В БАЛЧИШКО ЗАДЪРЖАХА ИЗДИРВАН ЗА БЛУДСТВО ШВЕЙЦАРЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди