изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:59 EEST
ГУБЕРНАТОРИ КОНТРОЛИРАТ СИГУРНОСТТА ПО ПЛАЖОВЕТЕ    
НовиниЗам.-министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев и областните управители на Добрич, Варна и Бургас са се договорили за по-добра координация при осъществяване на контрола по отношение на изпълнението на задължителните дейности от концесионерите и наемателите на морските плажове, съобщават от пресцентъра на ресорното министерство.

Оттам добавят, че държавното ведомство ще контролира изпълнението на задълженията на концесионерите и наемателите на морски плажове, произтичащи от сключените с тях договори, а областните управители ще контролират предимно осигуряването на водно-спасителната дейност и сигурността на плажовете.

От министерството обобщават, че към настоящия момент плажовете на територията на българското Черноморско крайбрежие са 193. От тях 58 са предоставени на концесия, а 63 са отдадени под наем, като 32 договора за наем са сключени от министъра на регионалното развитие и благоустройството. 31 договора за наем са сключени от областните управители на областите Добрич, Варна и Бургас. През предстоящия активен туристически сезон за всички плажове с висока посещаемост са в сила действащи договори за концесия или наем. Така ще бъде осигурено изпълнението на всички задължителни дейности, включително и водно-спасителната. Обявена е тръжна процедура за предоставяне под наем на морски плаж "Приморско-централен", като целта е да се обезпечат необходимите задължителни дейности за предстоящия летен сезон, предвид неговата традиционно висока посещаемост.

От министерството добавят, че е в процес актуализация на актовете за изключителна държавна собственост на морските плажове, което ще създаде възможност за по-добро обособяване на традиционно неохраняемите морски плажове, като така ще се създадат предпоставки за тяхното предоставяне на концесия или под наем за следващия летен сезон. От министерството припомнят, че с последните изменения в нормативната уредба процедурата за предоставяне на концесия за морските плажове е значително облекчена и съкратена по време. НДТ

 


Сходни връзки

ГУБЕРНАТОРИ КОНТРОЛИРАТ СИГУРНОСТТА ПО ПЛАЖОВЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди