изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:19 EET
Мозер: Плащам повече за ток в София, отколкото във Вашингтон    
НовиниБившата депутатка разбрала, че я подслушват, когато чула разговор с шофьора си на телефонния секретар

Връщайки се в България, където текат скандали с подслушвания и ченгеджийски истории, бившият депутат Анатсасия Мозер има усещането, че миналото оживява. “Тези навици, които бяха нещо нормално по времето на комунистическия режим, не си отиват много лесно, защото те първо трябва да изчезнат от манталитета на хората”, споеля тя пред Нова телевизия. Тя разкри, че преди няколко години, докато е била заместник-председател на Народното събрание, разбрала, че и тя е подслушвана. Неформален разговор между нея и шофьора й, проведен в автомобил на път за столична болница, е бил записан и по случайност тя го чула на телефонния си секретар. Предполага, че буксите са били разменени и линиите са се оплели.

Реакцията на Мозер била да напише писмо до НСО, тъй като шофьорът и колата били техни. Отговорът на службата бил, че е направена проверка и нищо не е установено.

“Преди това веднъж по телефона говоря и ми прекъснаха телефона. И аз имам този навик да им казвам: ”Защо не си гледате вашата работа, ами се занимавате и ме подслушвате?”, и оттам се чу глас, който каза: “Никой не ви подслушва”, разказа тя за друг куриозен случай.

Мозер сподели личния си опит и по друга наболяла за обществото тема – високите сметки за ток. За апартамента си в България тя плащала огромни сметки. “Аз живея в къща във Вашингтон и никога не съм плащала толкова за отопление”, сравнява тя. А едната от сметките за празния апартамент в София била за 700 лв.

“И аз не мога да плащам тези сметки от време на време. Но какво да кажат хората, които получават пенсия от 150, 200 или 250 лева? Дори моята пенсия е наполовината на сметката, това е безобразие”, възмущава се дъщерята на Г. М. Димитров. Тя все пак се радва, че хората са се осъзнали и са протестирали срещу тези безобразия.

“Редно е проблемите на една държава от ЕС да станат проблеми на цялата общност”, заяви Анастасия Мозер по повод това, че протестите срещу цените на тока в България бяха широко отразени в западните медии.

По думите й обаче протестите са били опорочени от “пратеници на разни политици”.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Мозер: Плащам повече за ток в София, отколкото във Вашингтон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди