изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:46 EET
Продават Глобул на норвежката Теленор    
ИкономикаНорвежката Теленор придобива втория по големина мобилен оператор в България. съобщиха от компанията. Гръцката ОТЕ съобщи, че се е съгласила да продаде българския си филиал Глобул на Теленор за 717 млн. евро (934 милиона долара), за да намали дълга си.

Цената на покупката ще бъде приспособена в зависимост от нетния дълг на Глобул и промените в капитала в деня, в който транзакцията бъде завършена, информира гръцката телекомуникационна компания ОТЕ в съобщение до борсата, предаде Ройтерс.

От Теленор съобщиха, че е подписала споразумение с ОТЕ за придобиването на Глобул за сумата от 717 милиона евро, без приспадане на парични средства и задължения, предаде "Фокус".

Глобул е вторият по големина мобилен оператор в България с 4,5 милиона абоната и пазарен дял от 36%. Сделката включва и Германос България.

„Въз основа на нашия опит от успешната работа на Теленор в региона силно вярваме, че можем да бъдем полезни на българския пазар. Като прибавим нашия мащаб и опит към възможностите и познаването на пазара от страна на Глобул, можем да предложим още по-добро качество и съвременни услуги на българските клиенти“, заяви Фредрик Баксос, генерален директор и президент на Теленор Груп.

В момента за Централна и Източна Европа Теленор Груп присъства в Унгария, Сърбия и Черна гора. Компанията е лидер по отношение на пазарния дял на приходите в последните две страни.

„Влизането ни на българския пазар увеличава възможностите за трансгранично сътрудничество и увеличаване на ефективността, от което ще се възползват както клиентите ни, така и Теленор Груп. Ние виждаме и потенциал за разрастване на мобилната информация и интернет базираните услуги на пазара“, каза Кйел-Мортен Йонсен, Изпълнителен вицепрезидент и Директор за Европа.

Глобул присъства на българския пазар от 2001 г. През 2012 г. Глобул и Германос България имат постъпления от 378 милиона евро и печалба преди данъци, такси и амортизация в размер на 135 милиона евро.

Сделката се очаква да бъде завършена през третото тримесечие на 2013 г., след приключване на всички необходими процедури и одобрение от органите за защита на конкуренцията.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Продават Глобул на норвежката Теленор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди