изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:55 EEST
ТИЙНЕЙДЖЪРИ ИЗБИРАХА УЧИЛИЩЕ    
Образование

При голям интерес от страна на седмокласници и осмокласници премина вчерашната Панорама на средните училища в Добрич. Тя се проведе в общински младежки център "Захари Стоянов". Организатори бяха отдел "Образование и култура" към общината, Център за кариерно развитие и ОМЦ.



В панорамата се представиха всички средни училища в града ни. Актуална информация предоставиха три профилирани гимназии, седем - професионални, две - частни, и пет СОУ.  Планът от завършен седми клас в Добрич предвижда 30 паралелки със 780 ученици, а от завършено основно образование предвидените паралелки са 14 със 364 ученици. Вечерна форма на обучение има в СОУ ”П. Р. Славейков”, а задочна – в ПГМЕ и ПГСА. Новите моменти в плана са: ФСГ ще приема ученици само от завършен седми клас, увеличава се приемът от седми клас в ПГТ, в СОУ ”Л. Каравелов” се предвижда прием и от седми клас, в ХГ ще се приемат ученици от седми клас в Хуманитарен профил – История и цивилизация. Прием от седми и осми клас ще има и в ОУ ”Й. Йовков”. Най-голям интерес има към предлаганото обучение в ЕГ "Гео Милев", ФСГ "Васил Левски" и ПГ по туризъм "П. К. Яворов", сподели Кольо Георгиев - консултант към отдел "Образование и култура" в общината.

Панорамата на средните училища се провежда за 19-ти път. НДТ

 


Сходни връзки

ТИЙНЕЙДЖЪРИ ИЗБИРАХА УЧИЛИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди