изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:04 EEST
40 ранени при взрива в Прага    
По света Силна експлозия разтърси многоетажна сграда в историческия център на Прага, като рани около 40 души, съобщиха спасителите. Те допълниха, че под развалините може да има затрупани хора.

Полицията отцепи популярния сред туристите район и евакуира около 220 души от няколко близки сгради, съобщи говорителят на полицията в Прага Томас Хулан, цитиран от Чешката държавна телевизия. Той заяви, че взривът в сграда близо до историческия Национален театър в Прага вероятно е бил причинен от изтичане на газ.

"Около 40 души бяха откарани в болница за лечение. Повечето са с леки наранявания, но не можем да изключим и сериозни наранявания", заяви говорителката на пражката служба за спешна помощ Ирина Ернестова. Тя допълни, че има опасения, че трима души може да са затрупани под развалините на пострадалата сграда, която според полицията е бивш жилищен блок, използван за офиси.

Ернестова заяви, че линейки остават на мястото на инцидента "в случай, че някой бъде изваден от отломките". Директорът на службата за спешна помощ Зденек Шварц заяви пред чешката телевизия, че четирима души са получили сериозни наранявания, а други чешки медии съобщават, че до 55 души може да са пострадали при взрива.

Фотограф на АФП на мястото на инцидента видял десетки хора с прорезни рани, вероятно причинени от счупените стъкла на прозорците в покритата с отломки улица. "Изтичане на газ изглежда най-вероятната причина за взрива. Експлозията беше доста сериозна и разруши прозорци на много улици", заяви Хулан.

Чешките медии цитираха очевидци, според които на улицата се усещал мирисът на газ. /АФП

http://news.bgnes.com/

 


Сходни връзки

40 ранени при взрива в Прага | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди