изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:48 EEST
ХОРАТА НА МЕГЛЕНА КУНЕВА СА ЗА СПАСЯВАНЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В СЕЛАТА    
Политика

 Кандидатите за депутати от ПП "Движение България на гражданите" се срещнаха с жителите на Божурово



 Oбразованието е наш приоритет, защото икономиката го изисква, а тя в момента е най-важна. Това заявиха кандидатите за народни представители от листата на ПП "Движение България на гражданите" - Добрич, Олга Задгорска, Йордан Йорданов, Георги Друмев и Михаел Игнатов на среща с жителите на село Божурово, като ги увериха, че ще се ангажират с разрешаването на техните проблеми. Обезверени от неизпълнените обещания на управляващите досега, присъстващите, сред които и много ученици, които желаят да учат и да се реализират в родното си село, споделиха своето притеснение от липсата  на средства както за обучение, така и за транспорт до града. Разочаровани от пропуските в образователната система и липсата на удобства и възможност за спорт в учебните заведения, те поискаха от кандидат-депутатите от партията на Меглена Кунева да им съдействат пред общината да задели средства за превозването им до училищата. Жителите на Божурово споделиха  мъката си, че децата им бягат масово в чужбина, защото никой от досегашните управляващи не е помислил за селата, които няма с какво да задържат младите. Няма работа, липсват детски площадки, редовен транспорт, банкомат, спортна зала, клуб за пенсионерите.

Кандидатите за народни представители от листата на ПП "Движение България на гражданите " от 8 МИР - Добрич, обясниха, че образователната им програма предвижда 4.5 % от БВП да се отделят за образование, а за научни изследвания - минимум 0.5 %.Те увериха местните жители, че основната им цел е да се увеличи обхватът и качеството в образователната система. Обещаха в рамките на делегирания бюджет средствата за вътрешно-училищна квалификация на учителите да се повишат с 50 %, както и да настояват във всички училища да се изградят физкултурни салони и  да се върнат лекарските кабинети.

Платена публикация

 


Сходни връзки

ХОРАТА НА МЕГЛЕНА КУНЕВА СА ЗА СПАСЯВАНЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В СЕЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди