изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-12-01 @ 02:35 EET
СГП: Цветанов е допуснал съзнателно шефовете на СДОТО да извършат престъпление    
Ред и сигурностЦветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Радко Димитров се измъкват
В качеството си на вътрешен министър заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съзнателно е допуснал подчинени нему лица – директорите на СДОТО-МВР Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров да извършат престъпления по чл.387 ал.2 от НК. Това е изводът на Софийска градска прокуратура, заради който официално се съобщава, че срещу Цветанов има събрани доказателства за извършено престъпл;ение по служба.


Ето го и цялото съобщение на прокуратурата:

В съобщение на пресцентъра на прокуратурата се казва, че Софийска градска прокуратура издаде постановление за спиране на наказателното производство по делото, образувано и водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров за престъпления по чл. 387 от НК /срещу Кацаров и по чл. 311 от НК/ и срещу Радко Димитров по чл. 87а от НК.
Основанието за спиране е, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление по чл.285 във вр. с чл.387 ал.2 от НК от Цветан Цветанов. Същият, в качеството му на длъжностно лице - министър на вътрешните работи, съзнателно е допуснал подчинени нему лица - директорите на СДОТО-МВР Иванов, Костов и Кацаров да извършат престъпления по чл.387 ал.2 от НК. Този извод на прокуратурата се обосновава и с оглед задълженията на министъра на вътрешните работи по чл.34а ал.1 т.1 от ЗСРС да упражнява контрол върху прилагането и използването на СРС.
Наказателното производство е спряно на основание чл.25 т.3 от НПК, тъй като към настоящия момент Цветан Цветанов, в качеството му на регистриран кандидат за народен представител, притежава неприкосновеност /имунитет/ за наказателно преследване по силата на чл.103 от Изборния кодекс. В кодекса не е предвидена процедура за снемане на имунитет на кандидат за народен представител.
След обявяване по реда на чл.260 от Изборния кодекс от Централната избирателна комисия на резултатите от гласуването, прокуратурата ще прецени дали е отпаднал имунитетът на Цветан Цветанов, или са налице основания главният прокурор на Република България да отправи искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване.БЛИЦ


 


Сходни връзки

СГП: Цветанов е допуснал съзнателно шефовете на СДОТО да извършат престъпление | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди