изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:32 EEST
Китай измести САЩ и e лидер по продажба на PC-та    
КитайКомунистически Китай за пръв път детронира САЩ като най-голям пазар на настолни компютри, става ясно от изследване на маркетинговия институт IHS iSuppli. Продажбите на PC-та в Китай през 2012 г. са достигнали 69 млн. броя, срещу "едва" 66 млн. в САЩ.

Противно на много други страни по света, където продажбите на настолни компютри спадат за сметка на преносимите модели, търсенето в Китай остава разпределено в сравнително постоянно съотношение (50% на 50% за всяка от двете категории), предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Сравнително високия брой продажби на настолни компютри в Китай идва от селските райони, където живее голяма част от населението на страната, коментира анализаторът от IHS Питър Лин. "Потребителите там предпочитат настолните модели", обясни той.

Според него обаче това съотношение на китайския пазар ще се промени през следващие години, благодарение на излизането на нови по-евтини модели преносими компютри. Така китайският пазар ще се разпредели средно на 36% продажби на настолни срещу приблизително 64% преносими компютри.

Все пак както и в останалата част на света търсенето на PC-та в Китай остава сравнително слабо заради засилващата се конкуренция от страна на смартфоните и таблетите, отбелязва института. Пазарът тази година обаче се очаква да нарасне с между 3 и 4%.  http://it.dir.bg
 


Сходни връзки

Китай измести САЩ и e лидер по продажба на PC-та | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди