изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:10 EET
Цветанов е готов да се откаже от имунитета си след изборите    
ПолитикаБившият министър на вътрешните работи и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов е готов да се откаже от имунитета си след изборите. Това той каза по време на среща със симпатизанти на партията в Каспичан. Той допълни, че не иска сега да се отказва от имунитета, понеже в предизборната кампания това може да изглежда съмнително за хората.

„Винаги съм се ръководил от закона. Всяко едно разрешение, което съм подписал, е след надлежно искане от заявител, прокурор или оперативна служба, с разрешение от съдия, и тогава то е идвало за подпис при министъра на вътрешните работи. Никога, по никакъв повод, не съм разпореждал незаконни СРС-та, защото това няма как да се случи, в условията, в които работи системата”, каза Цветанов.

Той каза още, че всеки ден се е упражнявал контрол за законосъобразност на различните актове на министерството, включително и за разрешенията за подслушване, разрешения за които се издават от съдия.

Според Цветанов хората не се интересуват от подслушвания, а питат защо никой не носи отговорност за разграбването, за кредитните милионери, за приватизацията на големите предприятия.

В петък прокуратурата обяви, че прекратява делото срещу трима полицейски началници за подслушванията, понеже има доказателства за вина на Цветан Цветанов, а той като кандидат за народен представител има имунинет срещу съдебно преследване.

Според съобщението на прокуратурата след изборите случая ще се преценява отново и в случай, че Цветанов бъде избран за депутат, ще се преценява дали да се иска от новото Народно събрание да бъде снет имунитетът му. http://www.tvevropa.com
 


Сходни връзки

Цветанов е готов да се откаже от имунитета си след изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди