изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:50 EET
35 000 души поискаха промяна    
Политика

Символ на това управление са хората - факли, каза лидерът на БСП Сергей Станишев по време грандиозен първомайски митинг в столицата, събрал над 35 000 души, предаде репортер на БГНЕС.



Днес в Смолян още един българин се е самозапалил, съобщи Станишев. Кой носи отговорност за това, запита той от трибуната на столичния булевард "Цар Освободител". Символ на това управление, което на 12 май ще си отиде веднъж за винаги, са хората-факли, които от отчаяние посягат на живота си, заяви Станишев.

Днес сме се събрали да празнуваме, но и да изразим гнева и възмущението си от случващото се в нашата страна през последните четири години, каза лидерът на социалистите. Никога в България трудът не е бил толкова унизен, толкова смачкан. Никога не съм виждал толкова много отчаяни хора, хора, в които има толкова много болка. Искам сега цяла България да чуе вас – над 30 хиляди български граждани, призова председателят на БСП.

"Приемаме ли тази действителност, наложена от ГЕРБ? Имаме ли силата да направим промяна?", питаше Станишев от трибуната на столичния булевард, а хилядите митингуващи мощно отговаряха "Да! Победа!". В България, днес, те ни управляват с репресии, продължи Станишев и припомни определението на политолога Евгений Дайнов, който нарече ГЕРБ "варварска орда". Това нещо не е било, допълни Станишев и продължи: Четири години през телевизора, през медиите те промиваха мозъците на българите и им казваха, че всичко е наред.

Днес все повече българи разбират, че четири години сме живели в лъжа. В лъжа чрез довеждане на хората до отчаяние, защото така се манипулира по-добре. ГЕРБ искат да дадат на хората повече от същото, каза Станишев. Днес сме изправени пред избор – остават 10 дни до деня на истината, в който хората трябва да определят своята съдба, заяви лидерът на социалистите.

"За съжаление днешният празник е празник на безработицата, празник на протеста, това се случи през тези 4 години, това ни дариха властимащите, това ни подари ГЕРБ", заяви по време на първомайския митинг на БСП водачът на листата на Коалиция за България в Пловдив и бивш културен министър Стефан Данаилов. "Цяла България е тапицирана с "Имаме воля", но единствената политическа сила, която може да спре ГЕРБ и има волята, това е БСП и Коалиция за България. Това, което ще се случи на 12 май ще направи така, че догодина на 1 май ще се съберем да празнуваме деня на труда, защото хората ще бъдат по-усмихнати и по-богати, ние можем да го направим", каза още Стефан Данаилов.

Много ми се иска на 12 май да направим своя избор така, че нарастващ брой българи да намират своето любимо работно място и да се прибират с удовлетворение у дома, заяви от своя страна номинираният за министър-председател Пламен Орешарски. Преди време един мъдър човек бе казал, че щастие е сутрин да ти се ходи на работа, а вечер да се прибираш в къщи. Вярвам, че днес това е възможно и зависи от самите нас, иска ми се да направим така, че хората да намират своето работно място и с удовлетворение да се прибират в къщи, заяви още Орешарски.

Преди повече от век граждани излязоха на улиците, за да протестират за повече социални права, за 8-часов работен ден. Днес, след 4 години управление на ГЕРБ, ние българите сме на улицата не за 8-часов работен ден, а за работен ден. Това каза евродепутатът Илияна Йотова на митинга. На 1 май 2013 година България е най-бедната страна в Европейския съюз, всеки четвърти млад човек е без работа, къде отидоха европейските доходи на Борисов, попита Йотова. Лъжата е емблемата на правителството на ГЕРБ, каза тя. Лъжата, която накара стотици хиляди българи да ги изметат от властта и никога да не се връщат в нея, заяви Йотова пред над 30-те хиляди българи, излезли на столичния булевард "Цар Освободител". Емблемата на ГЕРБ са живите хора-факли. С кои очи Цветанов, Борисов и Фидосова искат още от вас. С кои очи, риторично попита българският евродепутат. България днес е разтърсена от огромен скандал, отново сме новина номер едно в европейските медии, отново за нас говорят само негативно и всичко това дължим на няколко човека, които мислят че държавата им е бащиния, каза още Йотова, визирайки гореизброените имена.

Илияна Йотова съобщи за още една лоша новина от Европа: Вчера ЕС ни отговори, че България е на последно място по усвояване на Програмата за развитие на селските райони. През тази година заради тях ще загубим още 50 милиона евро, съобщи евродепутатът. След това първомайското шествие тръгна към Борисовата градина, където ще бъде отбелязан празникът на в. "Дума" и левия печат. /БГНЕС

 


Сходни връзки

35 000 души поискаха промяна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди