изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:32 EEST
На риба САЩ питат ГЕРБ кой стреля по партията    
НовиниОткъде идват атаките срещу ГЕРБ? Отговор на този въпрос потърсила вчера американската посланичка у нас Марси Рийс. Тя поканила на обяд ключови бивши депутати на Бойко Борисов, които играят и за нов мандат, научи “24 часа”.

Засегнахме много икономически интереси, включително в енергетиката, отворихме и досиетата. Оказа се, че всичко се ръководи от едно място - кръгове около бившата ДС, отговорили хората на Борисов. Те вече имали обяснение защо Иван Костов и другите партии, които управлявали страната преди ГЕРБ, не дръзнали да отворят досиетата. На въпроса очакват ли още компромати по ГЕРБ, отвърнали утвърдително.

Компанията разговаряла повече от час и половина и се черпила с риба и бяло вино в американската резиденция на столичната улица “Велико Търново”.

Водач на делегацията бил третият човек в ГЕРБ - Красимир Велчев, който оглавяваше парламентарната й група в 41-ото НС, а сега е втори в листата за 25-и МИР след Борисов. На масата били още водачът в 24-и и 26-и МИР и бивш зам. финансов министър Владислав Горанов, който вчера бе рожденик, бившият зам.-шеф на парламента Менда Стоянова, втора в пловдивската листа след Борисов, и още трима ексдепутати и кандидати за нов мандат - Красимир Ципов, който оглавяваше комисията за вътрешна сигурност и обществен ред, Доброслав Димитров, на когото в 41-ото НС бе поверена външната политика и отбраната, и Димитър Лазаров. Последният бе съпредседател на постоянната парламентарна подкомисия за контрол на СРС.

Рийс се интересувала как ГЕРБ ще решава проблемите на страната, ако е отново в управлението. Питала също дали партията ще прави коалиция. Гостите на Рийс почти изключили такъв вариант, но не 100 процента. Аргументирали се, че заради досегашните управленски съюзи у нас “коалиция” е вече мръсна дума, макар че това е предпочетеният модел от редица европейски страни.

Всички около масата се обединили около прогнозата, че компроматната кампания ще удари сериозно избирателната активност. Гостите от ГЕРБ похвалили Рийс за първокласното й кафе - традиционното за Америка шварц.

КРИСТИНА КРЪСТЕВА

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

На риба САЩ питат ГЕРБ кой стреля по партията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди