изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:01 EEST
Оскар Кардосо класира Бенфика на финал /ВИДЕО/    
СпортБенфика заслужи правото да мечтае за знаменит требъл, след като напълно надигра Фенербахче в реванша от полуфиналите на Лига Европа и спечели с 3:1.

Така преднината от 0:1 за турците в първия мач бе заличена, а "фенерите" пропуснаха да се поздравят с исторически финал в навечерието на своята 106-а годишнина.

Герой за домакините за пореден път бе Оскар Кардосо, който наниза две попадения в мрежата на противника, а един добави Николас Гайтан. Дирк Каут временно върна надеждите на своя тим, но превъзходството на иберийците бе тотално и не остави съмнение кой заслужава да се изправи срещу Челси в Амстердам на 15 май.

Срещата обаче не премина без инциденти, като Гайтан нанесе зловещ ритник в главата на Гьокан Гьонюл и последният изгуби съзнание. Състоянието на турчина бе доста сериозно и той бързо бе откаран извън стадиона.

Португалците бързо показаха какви са намеренията им и още в 4-ата минута Оскар Кардосо стреля с атрактивно обръщане малко пред аутлинията, но не успя да вкара достатъчно сила в удара си, за да затрудни Волкан Демирел.

Гостите от Балканите много лесно губеха топката в първите минути и след още 4 можеха да си изпатят сериозно. Кардосо получи топката отдясно в наказателното поле и с елегантно завъртане си освободи място за центриране, но Лима за сантиметри се размина с топката.

Играчите на Айкут Кочаман обаче продължиха да играят по същия плах начин и само 60 секунди по-късно авансът от първия двубой бе заличен. Хитър пас зад отбраната позволи на Лима да напредне необезпокояван отдясно и от атулинията да плъзне топката към нахлуващия Николас Гайтан. Аржентинецът стреля с външен фалц към далечния ъгъл и с помощта на гредата откри резултата - 1:0.

Попадението подейства на "фенерите" като звънец за събуждане, въпреки че натискът на Бенфика не намаля. Атаките на турците се поизостриха и макар да не водеха до чисти ситуации, защитата на "орлите" се пропука. В 22-ата минута при опит да изчисти топката с глава, Есекиел Гарай доста непохватно удари топката с ръка в собственото си наказателно поле, а реферът Стефан Ланоа не се трогна от претенциите му, че е бил с гръб към топката и не я виждал. Дирк Каут се нагърби с изпълнението и с мощен шут до дясната греда вкара много ценен гол за 1:1.

Разярените домакини веднага се хвърлиха в търсене на нужните две попадения и пред вратата на Демирел буквално завря и закипя, като на два пъти играчите на Жезус имаха претенции за дузпа. Кардосо получи няколко нелоши шанса, преди в 35-ата минута Гьонюл да закъснее фатално и да покрие засадата на мощния парагваец. С топка в крака опитният таран се разходи в наказателното поле и успя да стреля неспасяемо в долния ляв ъгъл измежду трима бранители за 2:1.

Фенербахче отговори с остра атака в 40-ата минута, когато Кристиан се измъкна отляво и пусна прострелно центриране към Муса Соу, но Гарай блокира нападателя. Кълбото обаче се озова у Каут при левия стълб, но през човек и от остър ъгъл, холандецът стреля неточно в аут. Пропускът на нападателя обаче бе само част от лошите новини за "фенерите".

В самия края на полувремето Мехмет Топуз трябваше да замени принудително Селчук Сахин, който получи неприятен удар в тялото при единоборство със съперник.

В 58-ата обаче целият "Ещадио да Луж" изтръпна, след като при опит да отиграе топката от воле Гайтан изрита в главата десният бек на турците Гьонюл. Турчинът се свлече в несвяст на терена, а Коркмаз тръгна да търси доста бурно сметка на аржентинеца. В крайна сметка до други инциденти не се стигна, но Гьонюл бе изнесен от терена, а на негово място се появи Бекир Иртегюн. Гайтан пък се измъкна сух от ситуацията, при която дори не беше отсъдено нарушение.

Съвсем скоро след това гостите платиха цената за няколкото минути, в които футбол не се игра, както и заради прекрояването на защитата си. В 66-ата минута нито един от бранителите пред Волкан не посрещна удара на Луизао от границата на наказателното поле, който отиде право в Кардосо, за когото не представляваше трудност да отбележи отблизо.

В 71-ата поредната бляскава изява на високият парагваец изведе Гайтан отляво, крилото напредна дълбоко в наказателното поле, но не успя да нанесе силен удар и Волкан улови. Това бе и последната по-сериозна ситуация в актива на домакините, които заиграха доста по-защитно в заключителния четвърт час.

Фенербахче направи опити да се вдигне, но стигна само до един шут на Щох от ъгъла на наказателното поле, който обаче не затрудни особено Артур за крайното 3:1.

.
 


Сходни връзки

Оскар Кардосо класира Бенфика на финал /ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди