изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:13 EEST
Челси победи Базел и е на финал за ЛЕ (видео)    
Спорт
Челси ще играе на трети европейски финал за последните шест години, след като отстрани Базел, и ще срещне Бенфика в битката за трофея на "Амстердам Арина" на 15 май. "Сините" от Лондон победиха за втори път Базел и на реванша на "Стамфорд бридж", с 3:1, и с общ резултат от 5:2, продължават напред.


Двата състава направиха два страхотни за гледане мачове, с много футбол и красиви изпълнения, и изобилие от голови ситуации. Класата на Челси обаче си каза отново думата в решаващия момент, и въпреки че Базел поведе в Западен Лондон, домакините обърнаха за броени минути през второто, за да си подсигурят мястото във финала, съобщи Гонг.

През 2008-ма Челси игра финал в Шампионската лига, който загуби, а през 2012-та спечели най-ценния клубен трофей. Сега футболистите на Рафа Бенитес ще се борят и за втория най-ценен, този от Лига Европа, в Амстердам.

Базел напуска с високо вдигната глава надпреварата, след като изигра страхотни срещи, и спечели възхищението на цяла Европа.

И на "Стамфорд бридж", швейцарците не се бавиха много, и още в деветата минута Марко Щрелер показа, че няма да се дадат без бой. Малко по-късно обаче Франк Лампард удари греда, а след нея Моузес би опасно във вратата.

Виктор Моузес и Сесар Аспиликуета движеха атаките на Челси без спирка, и имаха най-добрите положения през първото полувреме. В 39-та Валентин Щокер излезе на добра позиция и стреля, топката рикошира и се върна при него, след втория му удар топката се удари в рамото на Бертран. Базел поиска дузпа, но арбитърът Йонас Ериксон бе безупречен и видя добре ситуацията.

Мохамед Салах направи много сериозен пропуск веднага след това, но в едната минута на добавеното време, успя да се реваншира, след като бе изведен от Щокер по конец, и реализира за 1:0.

Още в петата минута след почивката обаче, Челси отвърна на удара и Фернандо Торес изравни. Първият удар на Еден Азар бе спасен от Зомер, но след това Торес успя да добави топката в мрежата. Само две минути по-късно "сините" вече нанесоха решителен удар, Торес прати топката към Моузес, след няколко рикошета, защитник на Базел падна в краката му, но нигериецът хладнокръвно задържа топката, и стреля точно във вратата на гостите за 2:1.

В 59-та минута Челси до голяма степен реши всичко, с невероятен гол на Давид Луис, от 25 метра, с уникален фалц, влетял в сглобката на вратата. Фабиан Фрай отговори в 63-та минута, като нацели гредата над Петър Чех. 15 минути по-късно опасен рикошет в тялото на Бранислав Иванович за малко да изненада стража на "сините", но Чех се справи и изби в корнер топката.

Заключителният четвърт час премина значително по-спокойно, като и Базел прие съдбата си и Челси затвори умело срещата в своя полза.

 
 


Сходни връзки

Челси победи Базел и е на финал за ЛЕ (видео) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди