изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:07 EEST
Американски военен ”Боинг 707” се разби над Чуйска област    
По светаАмерикански военен самолет "Боинг-707" за зареждане във въздуха се разби в Чуйска област в Киргизстан, в района на село Чалдъбар на границата с Казахстан, предаде ИТАР-ТАСС. По предварителни данни на борда е имало петима души, които са се катапултирали своевременно.

Самолетът е собственост на разположения на бишкекското летище Манас Център за транзитни превози, се казва в изявление на Министерството на извънредните ситуации на Казахстан, предаде БТА.

До 2009 г. Центърът, действащ главно със сили и техника на американската военна авиация, се наричаше въздушна база на антитерористичната коалиция в Афганистан, на която предоставя логистична подкрепа и до днес, напомня агенцията.
По официални данни в транзитния център са разположени към 1500 военни и цивилни специалисти от САЩ. Договорът за разполагане на базата на САЩ в Киргизстан е в сила до 2014 г., посочва РИА "Новости".

Минути след излитане от Манас боингът изчезнал от радарните екрани. Според очевидци, преди да падне, самолетът се разчленил във въздуха на три части и там, където паднали те, избухнали пожари.
На местопроизшествието работят екипи от спасители, медици, криминалисти и други експерти, отбелязва ИТАР-ТАСС.

По заповед на премиера на Киргизстан, Жанторо Сатибалдиев, е създадена специална комисия за разследване на катастрофата и последствията от нея. За ръководител на комисията е назначен министърът на транспорта и комуникациите на Киргизстан, Калибек Султанов, се посочва в прессъобщение на киргизкия министерски съвет..http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Американски военен ”Боинг 707” се разби над Чуйска област | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди