изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:04 EEST
Истанбул пак се радва в червено и жълто, титлата е за Галатасарай    
СпортГалатасарай стана шампион на Турция, два кръга преди края на сезона. „Чим Бом“ се наложи с 4:2 над Сивашспор, докато единственият претендент за титлата – Фенербахче – загуби при гостуването си на Истанбул ББ с 0:2.

Дори и без поражението на „фенерите“ обаче, Галатасарай щеше да триумфира днес благодарение на своята победа, като събра 68 точки в актива си. Фенербахче остана с 58, като и двата тима ще изиграят по още два мача преди приключването на първенството. Битката остава за второто място, тъй като Бешикташ вече е само на три точки зад Фенербахче.

За Галатасарай това е 19-та титла в историята, като шест от тях са идвали под ръководството на настоящия треньор на тима Фатих Терим, което си е своеобразен рекорд за него. Той триумфира начело на отбора през 1996–97, 1997–98, 1998–99, 1999–00, 2011–12, 2012–13.

Тези 68 точки, с които Галатасарай става шампион, са най-малкия брой точки, с които съставът е печелил някога титлата.

Иначе Галатасарай стига до трофея убедително, след седем последователни победи в Суперлигата. По два гола на Селчук Инан и Бурак Йълмаз донесоха победата с 4:2 срещу Сивашспор на „Тюрк Телеком Арена“. В последните десет минути от двубоя домакините допуснаха две попадения, но това не помрачи радостта им. Юмит Бюлют дори си изпроси два бързи жълти картона в края на срещата, но само минути по-късно бе на вълната на щастието. http://www.gong.bg

 


Сходни връзки

Истанбул пак се радва в червено и жълто, титлата е за Галатасарай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди