изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:49 EEST
ГРИГОР ДИМИТРОВ ПОБЕДИ ПЪРВИЯ В СВЕТА НА ТЕНИСА - НОВАК ДЖОКОВИЧ    
Спорт  Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи световния №1 - сърбина Новак Джокович, на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Димитров сензационно победи със 7-6, 6-7, 6-3 и се класира за третия кръг на турнира. Срещата започна минути след 21:00 ч. българско време вчера и продължи малко над три часа.


Двубоят ще остане паметен в историята на родния ни тенис като първия случай, в който българин побеждава световния №1.

„Обичам те, татко“, това написа 21-годишният българин на обектива на камерата, изразявайки своята признателност към човека, въвел го в света на тениса и бил негов треньор още от най-ранна възраст. http://dnes.dir.bg

Велик Гришо победи световния №1 (видео)

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи немислимото на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, след като победи световния №1, сърбина Новак Джокович, със 7-6(6), 6-7(8), 6-3 и се класира за третия кръг на турнира.


Срещата между двамата се проведе на централния корт "Маноло Сантана" и започна в минутите след 21:00 ч българско време, като продължи 3:04 часа, съобщи novsport.

Григор демонстрира за пореден път, че може да играе като равен с равен с най-големите в този спорт, но за разлика от предишните си опити, в които губеше драматично, този път победи, напук и на крамповете, които получи в края на втория сет и така записа най-голямата победа в своята кариера, отстранявайки световния номер 1.

В първия сет Ноле не успя да се възползва от няколко ключови момента. Най-същественият бе при 5:4 в негова полза. Сервираше Димитров, а Джокович пропиля сетбол. След това представителят ни направи първия пробив в срещата. Сърбинът успя да го върне веднага и се стигна до тайбрек. Джокович водеше с 6:4, но Димитров показа невероятна психика и спечели с 8:6.

Във втория сет най-добрият ни тенисист отново стигна пръв до пробив, в шестия гейм, и поведе с 4:2. След това при едно разиграване Ноле получи травма в глезена и играта бе временно спряна, докато физиотерапевтите оказваха помощ на №1 в света. След подновяването на играта Джокович върна пробива и намали резултата на 3:4, а после взе по категоричен начин подаването си, за да изравни - 4:4. Повече грешки при своя сервис играчите не допуснаха и се стигна до втори тайбрек. Този път той бе взет от Новак с 10:8, след като Гришо не успя да се възползва от мачбол при 7:6 за себе си.

Третият, решителен сет започна добре за българина, който проби съперника си, а след това поведе с 2:0. Стигна се до 5:3 в негова полза и в деветия гейм Григор Димитров реализира нов пробив, който сложи край на тази епична битка и узакони най-големия триумф на нашия тенисист на професионалния корт.

Това бе трети сблъсък между сърбина и българина. Преди него Джокович, който е №1 в световната ранглиста, водеше с 2:0 победи. За последно двамата премериха сили на "Мастърс 1000" турнира в Индиан Уелс (III кръг).

Днес нашето момче върна една и направи така, че да се гордеем с него. Той се оказа по-издържлив, като и той, и сръбският му съперник трябваше да се справят с различни контузии по време на двубоя.

След мача Гришо не сдържа сълзите си след този исторически триумф в неговата кариера. http://corner.dir.bg




 


Сходни връзки

ГРИГОР ДИМИТРОВ ПОБЕДИ ПЪРВИЯ В СВЕТА НА ТЕНИСА - НОВАК ДЖОКОВИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди