изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:00 EEST
ЕДИНОДУШНО ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НАМАЛИХА ТАКСИТЕ НА ПАЗАРА    
НовиниС единодушие общинските съветници на Добрич решиха да бъдат намалени таксите за ползване на търговски маси и площ от Централен кооперативен пазар и микропазарите в Добрич.

. Предложението беше внесено от кмета Детелина Николова след протести на работещите на пазара и поредица от срещи с общински съветници и представители на администрацията. Прието бе намаление на размера на таксите, като за централната градска зона на „Микропазари” от 164 лв. на месец таксата се понижава на 140 лв. за 5 кв. метра работно място и от 146 лв. на месец на 125 лв. за извън централна градска зона. За Централния кооперативен пазар намалението е от 164 лв. на 140 лв. за 4 кв. метра закрита площ и за 5 кв. метра открита площадка. За ползване на терени с дръвчета се заплаща такса за 12 кв. метра 252 лв. и за терен от 6 кв. метра – 126 лв. на месец. Понижават се и цените за микропазарите. Вече ще се дава възможност земеделски производители да плащат 70 на сто от дължимата сума през месеците януари и февруари. Предвижда се през тази година на пазара в Добрич да бъдат извършени инвестиции в размер на 35 000 лева, като изпълнението на ремонтите вече е започнало.

Общинският съвет прие и изменения на Наредбата за принудителното изпълнение на заповеди за поправяне, заздравяване или премахване на строежи или части от тях.

Решено бе също, да се именува на името на Григор Василев кинозалата в сградата  на дом-паметник „Йордан Йовков”. Григор Василев е журналист и политик с принос за обединението на България и възвръщането на Южна Добруджа към родината.

Общинските съветници разгледаха и отчетите за 2012 г. на осемте дружества, които са 100 процента общинска собственост. Стана ясно, че шест от тях приключват финансовата 2012 година с печалба, загуба е регистрирана само в ДКЦ- 2 и „Комуналефект"ЕООД. Одобрена бе и позицията на представителите на общината на общите събрания на „Добрички панаир" АД и „МБАЛ-Добрич" АД.

Съветниците от Добрич дадоха съгласие за подписване на договор за сътрудничество между Добрич и Първомайск, Украйна, за което има предложение от кмета на Първомайск Людмила Дромашко. НДТ

 


Сходни връзки

ЕДИНОДУШНО ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НАМАЛИХА ТАКСИТЕ НА ПАЗАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди