изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:53 EET
УЧЕНИЦИ ОТ ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" - С НАГРАДИ ОТ ИТ-СЪСТЕЗАНИЕ    
Образование Ученици от ЕГ ”Гео Милев” се прибраха отново с награди от състезание по ИТ. В края на миналия месец в Девин се проведе третото национално състезание по визуални изкуства „Аз мога - тук и сега”.

Участниците бяха рекордно много - над 250. Категориите бяха 6, като учениците изработваха на място за определено време поставената в категорията им задача, която е свързана с изработка на рекламен продукт - презентация, видео, графичен дизайн, сайт, фотография. Езиковци се представиха с 10 ученици в 5 различни категории. Единствената категория, в която не взеха участие е програмиране. Естествено се качиха на сцената за награди.

Първо място в категория видео безапелационно грабна Радил Димитров. Наградата му е безплатно участие в Супер Лятна академия „Аз мога” в Девин през лятото. Невероятното му видео е повод той да получи и предложение за работа. В категория графичен дизайн при много силна конкуренция в топ 10 се класираха трима ученици от езикова гимназия - Михаел Михалев, Ставри Георгиев и Стелиян Драганов. В категория редизайн на сайт Магдалена Димитрова и Естер Бусари се представиха възможно най-добре. В категория презентации, която беше с най- много участници, Рут Бусари е в топ 10. Всички участници  от ЕГ се представиха по най-достойния начин и направиха страхотно впечатление на менторите, лекторите и журито.

Това е второто престижно национално състезание в рамките на месец, в което ученици от ЕГ "Гео Милев" представят не само гимназията, но и града ни. Седмица преди това четирима от тях участваха в WebLoz- състезание за web дизайн. Там безспорен победител беше Михаел Михалев със сайт за стария Добрич, който вече се използва по предназначение и води до реално повишаване на посещенията в комплекса. Рут и Естер Бусари представиха своя фирмен сайт и взеха специална награда за бизнес сайт. Магдалена Димитрова е одобрена за национален кръг на олмпиадата по ИТ. 

И това не е единственото, което постигнаха участниците. В резултат от състезанията част от тях са приети без приемни изпити в някои от следните ВУЗ-ове - Технически университет- София, ПУ "Паисий Хилендарски", Пловдив, Шуменски университет, Русенски университет, Висше Училище Международен Колеж, Добрич. Освен това те спечелиха много приятели със сходни интереси, с които ще продължат да обменят опит, много контакти с хора от бизнес сектора, мениджъри на компании в ИТ бизнеса, които отворено предават опита си под формата на лекции и беседи по време на 2-те състезания. Получиха и предложения и съдействие за работа, както и контакти директно с представители на университетите.

Тази година е поредната успешна за изявите на ЕГ "Гео Милев" на национални състезания по ИТ. През м. г. Ставри Георгиев и Магдалена Иванова заеха 2 място на национално състезание в Благоевград със сайт. Те имат своите успехи и в предишни години на национални състезания: Ставри - второ място в Шумен, а Магдалена първо място в Монтана – и двамата в категория презентации.

В състезанието „Аз мога тук и сега”- Девин езиковци са традиционни победители в категория презентации. През първото издание на състезанието първи бе Стелиян Драганов, а при второто - Ния Митева.

Ръководители на учениците са Мария Георгиева и Мария Кирилова - преподаватели по Информатика и ИТ в гимназията, които успяват да заразят възпитаниците си с желание да се продължат развитието си в ИТ технологиите. Учениците на ЕГ в Добрич се състезават с училища от цяла България, в това число НПМГ, МГ-Русе, МГ-Своге, МГ-Благоевград и много, много други, училища с профили и много повече часове по ИТ в учебната програма. Чрез тях в цяла България научават къде се намира Добрич и че в него има много талантливи и упорити деца. След толкова много успехи на учениците на езиковци може би е добре да се помисли за профилирана паралелка по ИТ в ЕГ "Гео Милев", споделиха преподавателите. НДТ

 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" - С НАГРАДИ ОТ ИТ-СЪСТЕЗАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди