изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:06 EET
Представител на ЕС пред Ройтерс: България е като ”Дивия Запад”    
Европейски съюзНеназован представител на ЕС, занимаващ се с Източна Европа, е изразил съмнение в способността на България да прилага закона и да живее съгласно демократичните норми.

"На практика ние си имаме работа със страна от Дивия запад", казва служителят на ЕС пред Ройтерс.

Свивайки рамене в смисъл "какво да се прави", той заявява, че не е възможно да се върне историята и че Румъния и България са членове на Европейския съюз. Другите държави трябва да приемат реалността и да се справят с нея, колкото и предизвикателна да е тя.

Очаква се на изборите в България в неделя да победи дясноцентристката партия, оглавявана от бившия министър-председател Бойко Борисов, въпреки че тя може да не събере достатъчно гласове, за да състави свое правителство, а казва, че няма да участва в коалиция. Това увеличава изгледите за по-нататъшна политическа несигурност в страната и също така поражда съмнения за икономическата й програма, като и двете неща ще намалят тежестта й в Брюксел, коментира Ройтерс.

Дипломати от други държави членки често дискретно поставят под въпрос доколко разумно е било приемането на България и Румъния в ЕС.

"Европейският съюз се разглеждаше като някаква златна дъга на хоризонта", каза специалистката по Източна Европа в Центъра за европейска политика Аманда Пол, имайки предвид представата на много румънци и българи преди присъединяването.

Ако гражданите на двете страни искат да разберат разминаването между очакванията и реалността, те би трябвало да обърнат поглед първо към родината си, а не към Брюксел.
"Те би трябвало да са по-разочаровани от собствените си лидери и политици, а не от институциите на ЕС и от това какво ЕС може да направи за тях", каза тя.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Представител на ЕС пред Ройтерс: България е като ”Дивия Запад” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди