изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:18 EEST
И Найденов бе разпитан    
Ред и сигурност

Разпитът на бившия земеделски министър Мирослав Найденов е проведен в Специализираната наказателна прокуратура, предаде репортер на БГНЕС.



Причината да бъде разпитан там е сигналът за бомба, който тази сутрин евакуира сградата на Съдебната палата. От сутринта десетки журналисти чакаха Найденов в Съдебната палата. Бившият министър на земеделието е разпитван за скандалния разговор с Борисов и вече отстранения градски прокурор Николай Кокинов. Вчера и самият Бойко Борисов бе във Върховната касационна прокуратурата на разпит относно скандалния разговор между него, Кокинов и Мирослав Найденов в Банкя. Проверката на прокуратурата ще продължи със снемане на обяснения и от други лица, уточнява репортерът на БГНЕС.

Освен с оставката си доскорошният градски прокурор на София Николай Кокинов, в обяснение пред ВКП, потвърдил уличаващия разговор с Борисов и Найденов в Банкя. Предстои след изборите на 13 май Кокинов да бъде изслушан от Етичната комисия към ВСС. Той няма да се размине само с оставка като началник – готви се предложение за неговото дисциплинарно уволнение от съдебната власт изобщо.

Записите, чиято автентичност и незаконност беше потвърдена от всички, разкриха скандалната обвързаност на прокуратурата с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В тях градският прокурор Кокинов съветва обвиняем по делото му, което се води именно от градската прокуратура. Освен това съобщава, че главният прокурор е личен избор на бившия премиер.

Чува се и как партийният лидер получава нерегламентирана информация от прокуратурата за проверката на незаконното подслушване на МВР и как я съобщава на бившия вътрешен министър, когото тя засяга. Освен това тримата събеседници разсъждават как бившият министър да укрие харчене на европейски пари, а той се възмущава, че е имало уговорка, след като бъде разпитан, делото му да бъде прекратено.

Признава и как пиарка, с която живее, е участвала във формулирането на критериите за обществените поръчки, които не са печелени от случайни хора. В отговор бившият премиер го предупреждава, че въпросната жена може да го издаде пред прокуратурата. От записите се разбира, че към управляващите е изтичала важна информация, която по закон е следствена тайна. Според експерти, цитирани в медиите, подслушването е осъществено през телефона на Найденов или чрез микрофон, закрепен на него.

В средата на април Найденов публично призна, че по време на мандата на ГЕРБ Цветан Цветанов е организирал масово подслушване в страната. Той призова Цветанов да напусне политиката. Междувременно прокуратурата заяви, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е дал разрешение на служители в своето министерство да подслушват незаконно. /БГНЕС

 


Сходни връзки

И Найденов бе разпитан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди