изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:33 EET
Главната прокуратура: Бюлетините в "Мултипринт" не са технологичен брак    
Ред и сигурност350-те хиляди бюлетини, които бяха открити в печатницата в Костинброд и които са извън необходимата бройка за парламентарния вот, не са технологичен брак. Това съобщиха за bTV от Главната прокуратура.

Държавното обвинение е открило в печатницата и 4 палети брак - намачкани и отделени бюлетини, но не опаковани за изнасяне. Записите от видеокамерите в печатницата са иззети и предстои разпит на всички работещи там.

От прокуратурата уточниха, че образуваното досъдебно производство е за престъпление по служба, но името на отговорното лице няма да бъде споменато до приключване на детайлния оглед, който ще започне утре.

Според българското законодателство, ако клаузите на договора за отпечатването на бюлетините не са спазени, отговорност носи министър-председателят. Тази отговорност не свършва на 8 май, когато е приключило отпечатването на бюлетините, допълниха още от прокуратурата, опровергавайки твърденията на Марин Райков, че отношенията между възложителя и изпълнителя на поръчката са приключили тогава. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Главната прокуратура: Бюлетините в "Мултипринт" не са технологичен брак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди