изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:44 EET
ГЕРБ реди кабинет на инат    
ПолитикаБлизки на лидера го убеждавали да изчака още 6 месеца и през зимата да разклати бъдещия програмен кабинет на БСП и ДПС

ГЕРБ възнамерява да приеме мандата за съставяне на правителство и да предложи на парламента нов кабинет, въпреки че той няма да получи подкрепа в пленарната зала, пише "Труд", като цитира високопоставен източник от бившата управляваща партия.В понеделник Цветан Цветанов обяви, че ГЕРБ е готова със състава на бъдещия кабинет. В него влизат със сигурност успешните бивши министри Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Делян Добрев, а бившият зам. финансов министър Владислав Горанов ще ръководи реденето на бюджета.

Въпреки че днес по неофициални данни стана ясно как ГЕРБ и "Атака" заедно събират 121 депутати, националистите и дума не дават да се обели за коалиция. Затова от партията, събрала най-много гласове на вота, са се отказали да ухажват повече хората на Волен Сидеров. Те дори вече наричали останалите три партии в бъдещия парламент "нова тройна коалиция".

След като проектокабинетът на малцинството, съставен от ГЕРБ, падне в пленарната зала, хората на Бойко Борисов ще изчакат съставянето на правителство от БСП и неговите първи стъпки. Близки на лидера на ГЕРБ вече го убеждавали да изчака още 6 месеца и през зимата да разклати бъдещия програмен кабинет, за да вземе по-категорично властта на нови извънредни парламентарни избори.

Ще им гледаме сеира как ще се разберат за АЕЦ "Белене" и новините на турски език. Това ще е коалиция на орел, рак и щука, шегуват се в ГЕРБ.

"Настроението ни в никакъв случай не е траурно", казал високопоставен ГЕРБ-ер, посещаващ често "щабквартирата" на партията в град Банкя - дома на Бойко Борисов. Хората от ГЕРБ се нахъсвали, че все пак са спечелили изборите и нищо не е загубено.

Очаква се да бъде обсъдена програма за управление, около която да се обединят всички политически формации. Със сигурност обаче БСП се зарича да не повтори грешката си с парцелирането на властта от 2005 г., когато правителството и постовете в централната власт бяха разделени между социалистите, НДСВ и ДПС в съотношение 8:5:3.


Очаква се бъдещите постове в програмното правителство да бъдат раздадени на безспорни експерти, а не на политически лица. Номинираният за премиер Пламен Орешарски не скрива симпатиите си към икономиста Петър Чобанов, заради което той отнесе няколко шеги, че трябва да се стяга за бъдещ финансов министър. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ГЕРБ реди кабинет на инат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди