изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:30 EEST
ГРИГОР ДИМИТРОВ С НОВ РЕКОРД В РАНГЛИСТАТА    
Спорт

Григор Димитров за пореден път подобри рекордното си класиране и в тазседмичното издание на световната ранглиста се изкачва с две места до №26, а този прогрес се дължи на страхотното му представяне в Мадрид, където достигна до осминафиналите, отстранявайки световния №1 Новак Джокович по пътя си към тази фаза на турнира.



 

Димитров в момента има 1,342 т. в актива си, само на три точки пред него е Фабио Фонини, а под №24 е Йержи Янович с 1,354 т.

Припомняме ви, че на предстоящия Ролан Гарос хасковлията за първи път в своята кариера ще бъде поставен на турнир от Големия шлем, а настоящата му позиция го нарежда сред тенисистите между №25 и №32, които в трети кръг биха срещнали представител на Топ 8, стига нито един от тях двамата да не отпадне по-рано.

За да си осигури по-благопрятен жребий в Париж, Гришо ще трябва да напредне с поне две позиции в следващото издание на ранглистата, за да попадне сред играчите, намиращи се между №17 и №24, които могат да се изправят срещу някой от първите осем най-рано на осминафиналите. За целта хасковлията ще трябва да достигне до четвъртфиналите в Рим, но при ранно отпадане на тенисистите около неговата позиция може да бъде достатъчно и евентуално класиране за трети кръг.

Александър Лазов и Димитър Кузманов също записват рекордни класирания през тази седмица, след като втората ни ракета се изкачва до №470, а пловдивчанинът прогресира с цели 83 места до №496, след като през изминалата седмица триумфира с първата си титла при професионалистите на състезание в Ираклион (Гърция).

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова се изкачва с една позиция до №51.

 


Сходни връзки

ГРИГОР ДИМИТРОВ С НОВ РЕКОРД В РАНГЛИСТАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.45 секунди