изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:08 EEST
ДЕЦАТА ОТ ЦДГ № 11 АПЕЛИРАТ: БЕЗОПАСНОСТ НА ПЕШЕХОДЦИТЕ!    
Новини

Педагогическият екип на ЦДГ №11 в Добрич работи целенасочено и системно по проблемите на безопасността на движението както с децата, така и с техните родители.



През седмицата обявена от ООН „Безопасност на пешеходното движение“, от 6 до 12 май в детската градина се проведоха редица инициативи. Родителите бяха запознати със статистика и анализ на настъпилите пътно-транспортни произшествия с деца и юноши на територията на Добричка област за периода от 10 януари м. г. до 24 април, предоставена ни от Областна дирекция на МВР, сектор „Пътна полиция“Добрич. За целта се организираха и проведоха родителски срещи. Предоставена бе информацията и на информационните табла в детската градина. "Няма по-голямо щастие родителите да се завръщат всяка вечер в своите домове при децата си, при семействата си", коментират педагозите.

Комисията по безопасност на движението в ЦДГ №11  организира и проведе развлечение. Децата се забавляваха и играха  подвижни  състезателни игри по безопасност на движението,  спазваха правилата на движение като пешеходци. Преминаваха на зелен светофар. Червената шапчица беше се объркала и като премина на червено по пешеходната пътека беше наранена от велосипед. Децата редиха пъзели с пътни значи, пяха песни и отгатваха гатанки. Така забавно и весело, като разказаха  за своите преживявания, те подсказаха на своите родители да спазват правилата за движение по пътищата.

Малчуганите рисуваха рисунки  по безопасност на движението. С най-добрите бе подредена изложба в детската градина. Рисунки участваха и в общоградската изложба, за което децата получа награда топка. Отличията бяха връчени от началника на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Жулиян Минев. "Колкото и дейности да правим по безопасност на движението все ще бъдат недостатъчни, докато има пострадали и жертви по пътищата на България", коментират от детската градина. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕЦАТА ОТ ЦДГ № 11 АПЕЛИРАТ: БЕЗОПАСНОСТ НА ПЕШЕХОДЦИТЕ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди