изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 11:51 EEST
Цацаров разбулва скандала с "Мултипринт"    
НовиниДнес в 11.00 часа прокуратурата ще се произнесе по въпроса със заловените в печатница "Мултипринт" 350 000 бюлетини. Тази нощ т.нар. "Група Достойни прокурори" разпространиха до няколко медии сигнал и двокументи, в които твърдят, че скандалът е целял да дискредитира ГЕРБ. Във въпросното писмо до медиите се обръща внимание на удивителната бързина, с която е действала прокуратурата.

В комплекта от сигнали на Мая Манолова, през нареждането на главния прокурор за акцията, има и записка от експерта Божидар Василев, който е категоричен, че намерените бюлетини се допуска да са брак от 4%.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров посочи пред журналисти, че прокуратурата не участва в сценарии за дестабилизиране на страната. Напротив тя изпълнява своите функции по закон.

„Ако на някой му харесва прокуратурата да е пасивен наблюдател на нарушения и престъпления, може би е объркал времето, човека и всичко друго“, заяви Цацаров.„Бяхме обвинени по определено разследване за действия, близки до националното предателство, ние не сме национални предатели, ние сме прокуратура. Новината за акцията в деня на мълчанието не бе произведена от прокуратурата”, категоричен беше той.

„Прессъобщението на прокуратурата е във връзка с това, че акцията доби медийна популярност и бяхме поставени под огромния ваш натиск да дадем някаква информация. Постарахме се да представим максимално обективна и пестелива информация. Никъде в тази информация до момента, нито в предприетите действия по разследването, никой по никакъв начин не е свързал това, което прокуратурата е установила, което ще покаже в сряда пред медиите и обществеността с конкретна политическа партия. Не виждам, защо при липса на доказателства ни обвиниха в участие в сценарии. Ако медийно огласяване не бе направено предварително, щяхте да го разберете след изборите”, обясни главният прокурор. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Цацаров разбулва скандала с "Мултипринт" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди