изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:47 EEST
ДЕТЕ ОТ ДОБРИЧ С НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ТЕАТРАЛНИ КУКЛИ    
Култура14-годишно момче от Добрич, което живее в Център за настаняване от семеен тип-3 и е седмокласник в училището за деца със специални образователни потребности ”Петър Берон” донесе на Добрич трето място от обявен вторият Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

Той е проведен в рамките на XV Национален фестивал на детската книга, провел се в Сливен от 7 до 9 май 2013 г. В конкурса са участвали деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години, съобщават от общината.

Във възрастова група 11-14 години с Трета награда е отличена творбата на Стефан Весков Недялков от Добрич. Детето е изработило самостоятелно своята кукла, която е на любимия за много поколения приказен герой Педя човек лакът брада. В конкурса са били представени 306 кукли, изработени от 370 участника. Сред тази оспорвана конкуренция Стефан е завоювало престижната трета награда.

Призът е бил връчен на 7 май в Сливен, лично от кмета на града. 

        Куклите от конкурса ще бъдат включени в експозицията на Музея на театралната кукла на любимите литературни герои в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен, съобщават от общината. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ДЕТЕ ОТ ДОБРИЧ С НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ТЕАТРАЛНИ КУКЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди