изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:53 EEST
КООПЕРАЦИИ ОТ ДОБРИЧ СА СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ В СТРАНАТА    
Земеделие

За девети път Националният сьюз на земеделските кооперации в България и в „Земя“ отличиха земеделски кооперации



За девети път бяха връчени традиционните вече награди на Национал­ния съюз на земедел­с­ките кооперации в Бъл­гария (НСЗКБ) и вестник „Земя“. Наградени бяха най-добрите земедел­ски кооперации за 2012 година, като номинации за това бяха на облас­т­ните и регионал­ните съюзи на земедел­ски кооперации за получените от тях произ­вод­с­т­вени и финансово-икономически резул­тати. Взети са пред­вид и са съпос­тавяни показатели като средни добиви от основ­ните отг­леж­дани кул­тури –пшеница, слън­чог­лед, царевица и раница, балан­совата печалба и изп­латената рента, както и вложените инвес­тиции, като всички те са отнесени към декар обработ­ваема земя.

За най-високи произ­вод­с­т­вени и финан­сови резул­тати през 2012 г.отличието е за ЗК”Победа” в с. Победа, Доб­ричка област с пред­седател Георги Маринов. Другите отличени са ЗК” Сокол 92” в с. Сокол, обл. Силис­тра с пред­седател Тошо Стой­чев и за ЗК”Хан Аспарух” в гр. Исперих, обл. Раз­г­рад с пред­седател Пенчо Пен­чев.

При произ­вод­с­т­вото на царевицата първенец е ППК”Братство” в село Росеново, Доб­ричка област, с пред­седател Димчо Костадинов. Отличия за високи резул­тати в живот­новъд­с­т­вото получиха ПТК”Житница” в село Жит­ница Доб­ричка област с пред­седател Стоян Тодоров.

Грамотите бяха връчени от пред­седателя на Национал­ния съюз на земедел­с­ките кoоперации в Бъл­гария д-р Петър Николов. НДТ

 


Сходни връзки

КООПЕРАЦИИ ОТ ДОБРИЧ СА СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ В СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди