изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:50 EEST
ОБЩИНА КАВАРНА ПОЛУЧИ СОБСТВЕНОСТТА ВЪРХУ ГИМНАЗИЯ "КЛ. АРК. ТИМИРЯЗЕВ"    
НовиниОбщина Каварна е първата в областта, която вчера получи собствеността върху сградата и терена на земеделската гимназия в града, съобщиха от пресцентъра на морското кметство.

Символичният ключ бе връчен на кмета Цонко Цонев от Стефка Генчева - изпълняваща длъжността областен управител на област Добрич в присъствието на директора на ОД "Земеделие" в Добрич Стилиян Митев.

"Това е изключително радостно събитие и благодаря на всички хора, които ни помогнаха през тези две години от стартирането на процедурата по прехвърляне на собствеността", каза кметът на Каварна Цонко Цонев. "Това ще ни даде възможност да кандидатстваме по различни проекти и земеделската гимназия да стане привлекателна като материална база, както другите общински училища в Каварна", добави градоначалникът.

С решение № 212 на МС от 28 март 2013 г. община Каварна получи от Министерството на земеделието и храните собствеността върху сградата и терена на професионална земеделска гимназия "Климент Аркадиевич Тимирязев". Имотът в Каварна е с площ 140 дка и включва триетажна училищна сграда, столова, четириетажно общежитие, четири работилници, склад за зеленчукова градина, гаражи, стая за дизелов агрегат, склад за фураж. Имотът се прехвърля на общината в съответствие с промяната в статута на учебните заведения от държавни в общински, както и на финансиращия орган – от бюджета на МЗХ към бюджета на съответната община. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНА КАВАРНА ПОЛУЧИ СОБСТВЕНОСТТА ВЪРХУ ГИМНАЗИЯ "КЛ. АРК. ТИМИРЯЗЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди