изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:37 EEST
Частна фирма реже за скрап огромни тръби за напояване, прокуратурата нехае    
НовиниТова не е нарушение, това е престъпление, коментираха хората от Димитровградското село Горски извор. Те питат кой разреши на багерите на фирма „Стоманени тръби Велинов” да навлязат в нивите им и да унищожават земята само и само да изровят тръбите за напояване.

Оказва се, че фирмата е сключила договор с „Напоителни системи” АД – Хасково за тази своя дейност. Кметът на селото Янко Янев е повече от бесен Как може, пита той, нещо което хората са създавали години наред, сега да се унищожава по такъв безотговорен начин. Хората в другите страни създават напоителни полета, ние ровим здравите тръби за скрап.

Тръбите могат да служат за напояване най-малко още сто години, кой идиот реши да ги нареже и да ги продаде за старо желязо, питат хората от селото. Сега те наистина няма да могат да напояват нивите си. Георги Пеев, шефът на „Напоителни системи” беше категоричен, че всичко се решава на централно ниво. Там се били сключвали договорите с фирмата, която ще изравя тръбите и с онази, която ще ги изкупува. Багерите обаче до сега са съсипали близо сто декара от нивите на земеделския производител Николай Николов от селото. Такива унищожителни действия са направо за прокуратурата, категоричен е той, само че не тези, които вадят тръбите, а тези, които са им разрешили. Как сега ще ми възстановят щетите, които ми причиниха…Отговор на въпроса на земеделеца няма.

На другия край на селото тръбите се режат на парчета и заминават за скрап. Плодородните полета на Горски извор вече са обречени. Едва ли някой ще започне отново да изгражда напоителни системи, като тези, които някой решил, че трябва да се унищожават. Но в България е така, коментираха хората от селото, тези отгоре са решили да ни довършат. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Частна фирма реже за скрап огромни тръби за напояване, прокуратурата нехае | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди