изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:11 EEST
Борисов: ГЕРБ иска касиране на изборите    
ПолитикаЩе искаме касиране на изборите заради грубото погазване на закона в деня на размисъл, днес или в предстоящите дни ще пуснем жалба до Конституционния съд. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата си пресконференция след парламентарните избори на 12 май. "Може би за първи път в историята партия, която е спечелила изборите, ще иска касиране на изборите", допълни той.

"Считам, че е най-добре да се направят нови избори. В конфигурацията, в която са четирите политически партии в момента, не би могло да се направи правителство. Несериозно е да се говори за програмно правителство. Сидеров изглежда е забравил, че него и сина му го биха тези партии, които той смята да подкрепи. Несериозно е да се говори за програмно правителство, защото БСП казват, че ще се строи "Белене", ДПС не иска, "Атака" е за. По важните теми партиите БСП и ДПС и Атака са на различно мнение; единственото, което виждам, че могат да направят, е да се вземе голям заем, който за година - година и половина да изхарчат. Ако това се направи, Господ няма да може да спаси България", каза Борисов.

"Ще си пуснем жалбата за касиране на изборите. Следват въпроси. Първият е ще се явим ли в парламента. България е парламентарна република, така че, когато президентът определи дата за явяване в парламента, така че той да се конструира, се надявам, че Конституционният съд също да се произнесе колкото може по-бързо", добави той.

"Ако Конституционният съд не се е произнесъл и президентът даде мандат на ГЕРБ, аз ще предложа правителство на малцинството - уточни председателят на ГЕРБ. - Когато говорят за програмно правителство и има партия победител, беше елементарно да поискат среща. Че има сценарий да ни унижават - всичко това се знае. По този начин не могат да ни унижат, защото българският избирател ни гласува първото място". Той уточни, че ще предложи правителство на малцинството, защото е длъжен за това на над 1 милион българи - да им предложи кабинет.

"Новите избори могат да бъдат направени в рамките на месец - месец и половина. Нищо по-лошо няма да стане, от това, което е в момента през това време. По-лошо ще стане, ако има безпринципни коалиции, които да работят - обясни Борисов. - Хората предпочитат мен пред Орешарски, показват всички социологически агенции.
Най-добре е БНБ да си отпечата бюлетините, разпространи и да не влизаме в такива филми. В следващите избори трябва да се избегнат тези конфликти на интереси.
ГЕРБ ще направи кабинет на малцинството, знаейки, че той няма да бъде приет.
Победихме иконата на БСП в Пловдив Стефан Данаилов - категорично, и в София Сергей Станишев - категорично".

Бойко Борисов каза, че няма да коментира изказването на президента, че нови избори сега са най-лошият вариант за страната. "Президентът е независима институция, има право на своето мнение, изразил го е. Мисля, че много по-добре съзнавам и знам реалната ситуация в страната; това, че хората осъзнаха, че протести няма да доведат до по-високи заплати и доходи. Не говоря в един синхрон с никой. Всеки има право на своето мнение. Като става дума за ГЕРБ, мога да вземам най-тежки решения".

За първи път в новата история управляваща партия спечели следващите избори. 97 е повече от 84, даже и на обратно да ги гледам, заяви той. Когато ГЕРБ бие и побеждава, побеждаваме и ПЕС, допълни бившият премиер. Лидерът на ГЕРБ представи разпределение на гласувалите за ГЕРБ и Коалиция за България по образование:
Висше образование - 36,4 за ГЕРБ, 24,7 за БСП.
Основно образование 20,6 за ГЕРБ 30,6 за БСП.

"В по-ниско от основното образование категорично ни побеждават със 17 % за нас, 40 % за БСП", заяви той.

Борисов представи статистики и по етнически признак, и по признак населено място.
"Българите в чужбина, в САЩ, в Европа, в Русия, са едно към 4 - 5, в полза на ГЕРБ, само в Турция са повече за ДПС", каза Борисов. "В чужбина 23 000 са гласували за ГЕРБ; 4000 за БСП. Тези хора не искат друга партия, освен ГЕРБ", каза Борисов.

"До този момент нито съм разговарял, нито съм пращал да се говори, нито съм се чувал с който и да е политически лидер", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Четири години социологическите агенции даваха, че ГЕРБ е първа политическа сила, и тя си остана първа политическа сила. Австрийската фирма даде същите резултати, каквито и нашите социологически агенции, и ЦИК", каза още Борисов.

Благодаря на лидера на НФСБ Валери Симеонов. Това е партията, която 4 години, до последния ден, е изказала всичко най-лошо за нас. Това не попречи на един патриот да заяви, че в края на краищата хората са гласували за ГЕРБ, допълни той.  trud.bg

 


Сходни връзки

Борисов: ГЕРБ иска касиране на изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди