изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:36 EET
ГЕРБ пред Ньойски договор    
КоментариПоложението около ГЕРБ хич не е розово. То дори не е синьо, нито дори бляскаво. Бъдещето е почти безцветно - мрачно и безнадеждно. Събитията от вчера - пресконференции, изявления, прокурорски саби - раните все в снагата на ГЕРБ.

Към момента партията изглежда точно като Княжество България след края на Първата световна война - спечелила е толкова много битки, превзела е всичко пред себе си, а накрая трябваше да подпише унизителния Ньойски договор, който я лишава от излаз на Бяло море, от Македония, от други хрупкави части от Майка България.
ГЕРБ няма загуба. Никаква. Спечели всичко безапелационно още от мига, в който Бойко Борисов еднолично щурмува и завзе столичното кметство през 2005-а.

Всичко бе тяхно!

Местни избори, парламентарни избори, президентски избори и пак местни избори - победата обичаше, не... победата сама прегръщаше ГЕРБ, победата се влачеше по корем ГЕРБ да я приюти. Овладяха от парламента до здравната каса. Потушиха бунта на шефа на Съюза на съдиите - Мирослава Тодорова. Смачкаха "Килърите", "Наглите". И едрия бизнес дори. На последните избори пак спечелиха и резултатът е... че са на прага да изгубят почти всичко - своя Одрин (изпълнителната власт), своя Солун (главния прокурор), включително и своята Македония (най-романтичната и комитска част от историята на партията) - Цветан Цветанов.

Дългоочакваната пресконференция на партията само потвърди и парафира победата на тези, които губеха битките, но спечелиха войната - БСП, ДПС и бонуса към всяка власт напоследък - "Атака".

Ако продължаваме паралелите между съдбата на ГЕРБ и следвоенна България от началото на ХХ век, трябва да отчетем много важен извод - смелите войници губят войната, когато не разбират от политика.

Какво се обърка в живота на "бистришкия тигър"? Ако си спомняте, след протестите на "Орлов мост", когато впоследствие Бойко Борисов си подаде оставката като министър-председател на републиката, той даде изявление, че за него "е по-изгодно да се оттегли", но ще остане заради доброто на държавата. Това между другото не е първото му подобно изявление.

Очевидно Борисов е очаквал, че при един изпреварващ рейд на изборното поле ще получи позитивите от собственото си управление, докато цялата стратегия и подготовка на противниците в политически план ще бъдат незрели, неготови и съотвено неконкурентни при предсрочни избори. Дори обществените нагласи и слухове говореха в тази посока: ГЕРБ владеят съд, милиция, медии, улица, сърцата на милиони... Какво по-хубаво от това да удариш, преди другите да са се събудили - мечта за всеки генерал!
Обаче няма нищо по-хубаво за един пълководец Голиат да влезе в капан заради прекаленото самочувствие на Генерала - тамплиерите при Одрин, Наполеон при Ватерло, Антантата при Галиполи... Борисов при извънредните избори. Общото е, че всички губят безславно.

Знаете ли какво се обърка според мен? Борисов повярва на чуждите играчи. Те стояха до него, прегръщаха го, а той им даваше своето "окей" за бизнес, медии и съдебна индулгенция.
Странно е как всеки, който не чете история, повтаря трагедията на предшествениците си: не вярвай на слагачите! Борисов повярва и му забиха нож в гърба. Само че не точно директно на него, а в тялото, което го държи на земята.

ГЕРБ притежава едно уникално качество - двуединството. Партията няма как да съществува без своя дух - Бойко Борисов, и без своето тяло - Цветан Цветанов. Всъщност може, но не в божествения си вид, а в тленната си ликвидност. Когато Борисов за последно напусна парламентарната трибуна, той заяви, че има план да бъде ликвидиран по поръчка на Ахмед Доган. Още тогава пролича колко изостават от инициативата ГЕРБ, защото новините бяха съвсем други.

Първо, човекът който можеше да бъде ликвидиран, беше Ахмед Доган (факт).
Второ, целта на противниците на ГЕРБ винаги е била Цветан Цветанов. Когато ликвидираш тялото, духът отива в небитието или ако го преведем на земен език - в опозиция.
Ако Бойко Борисов дава смисъл, Цветанов дава ред. Но вече не...
Нека проследим логиката на ДПС, защото те са най-последователни

и наясно с целите си. Председателят на партията заяви, че коалиция с ГЕРБ при наличието на Борисов и Цветанов е немислима. Преведено означава, че са склонни на коалиция с ГЕРБ... стига ГЕРБ да не съществува, защото какво е НДСВ без царя, "Атака" без Сидеров, Яне Янев без Яне Янев и ГЕРБ без Цветанов и Борисов?
Без съмнение ГЕРБ-ерите изгубиха войната. Това, което се случва днес, е преговори по условията на капитулацията. Борисов ще бъде обикновен депутат? Спомнете си, че той се отказа от тази позиция и излезе на кметската битка, защото "не можеше да бъде такъв".

Ньойският договор е следният: оцелявате, но се откажете от това, онова и Цветанов. Мисля, че всички сме наясно, че това е краят на войната. На тази война. Животът продължава. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

ГЕРБ пред Ньойски договор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди