изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:14 EEST
Условно наказание получиха двама от с. Карапелит, заради лихварство    
Ред и сигурностНаказание 3 месеца лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок получиха на 36-годишната Живка Б. Б. и 37-годишния Петър Р. М. от с. Карапелит. Наказанието е наложено с одобреното от Окръжен съд – Добрич, споразумение за решаване на делото им в досъдебното производство.

По силата на споразумението всеки от тях е признат за виновен в това, че през периода от месец април 2011 г. до 16.03.2012 г. в с. Карапелит, община Добричка, в съучастие помежду си, без съответното разрешение, е извършвал банкови сделки – отпускане на лихвоносни заеми. През въпросния период те са дали на жителка на с. Карапелит 300 лв. при уговорена месечна лихва 50% от получената сума. За същото време те са заели на друга жена от селото 200 лв., при уговорена месечна лихва 50% от получената сума и 50 лв. при 20% лихва. Трета заемополучателка е взела 50 лв. при уговорена месечна лихва в размер на 20 лв. за месец. Деянията са извършени при форма на вина пряк умисъл.

Двамата заявиха пред съда, че се признават за виновни и доброволно са подписали споразумението. Те се отказаха от разглеждане на делата им по общия ред като приемат последиците на споразуменията на влязла в сила присъда.

 Окръжен съд – Добрич, одобри споразуменията като прецени, че те не противоречат на закона и морала. Наказателното производство срещу Живка Б. и Петър М. е прекратено.

Определението на съда не подлежи на обжалване и протест.

Окръжен съд – Добрич, постанови придобитите от тяхната престъпна дейност 3180 лв. да бъдат отнети в полза на държавата. Актът на съда може да бъде обжалван в 15-дневен срок.

 

17.05.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Условно наказание получиха двама от с. Карапелит, заради лихварство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди