изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:24 EET
И Делян Добрев потвърди бомбата на "За Перник": Влизам от Перник! Рачо остава извън парламента    
ПолитикаДелян Добрев потвърди това, което само и единствено "За Перник" написа вчера, а именно, че става депутат от Перник, а Радослав Йорданов - Рачо, който е трети в листата на ГЕРБ остава извън парламента.

„ГЕРБ ще има четирима депутати от Хасково", заяви на първата пресконференция след изборите водачът на листата на формацията в Хасково Делян Добрев. Думите му първоначално хвърлиха в смут аудиторията тъй като ГЕРБерите взеха три мандата в региона, но после се разбра, че намекът е в шеговитият тон.

Министърът на икономиката от Кабинета Борисов обясни, че тъй като е бил и водач на листата в Перник, е взел формалното решение да стъпи в 42 народно събрание като депутат от миньорското градче вместо от родния си Хасково.
„В Перник преизпълнихме задачата – планирахме едни мандат, а взехме два. А на практика Хасково ще има четирима депутати" , разясни намеренията си Добрев.

Така листата на народните представители в Хасково се зареди и с името на заместник-кмета на Димитровград Владимир Митрушев, който беше четвърти в кандидат-депутатския списък на ГЕРБ в Хасково.

След новината Добрев анализира и ситуацията около изборите. Според него най-тежката загуба за ГЕРБ в областта е в Свиленград. „За мен лично беше много изненадващо. Това е община, която по време на нашето управление получи финансиране от 78 млн. лв. Има няколко обяснения за тежката загуба, според местните хора. Като първа вероятна причина е акцията в митничарското село Ставри Димитрово, където покрай митничарите пострадаха и доста местни хора." , каза Добрев.

Бившият икономически министър коментира и създадената ситуация на национално ниво. „Въпреки свитата подкрепа за ГЕРБ, за нас гласуваха един милион души. Значи те са ни простили и грешките, които допуснахме в управлението", каза Добрев.

Радослав Йорданов - Рачо остава извън Народното събрание. Той не можа да изчисти името си около скандала с купуване на гласове. Напротив - излъга перничани, че никога не се е виждал с човек, който твърди, че са му предлагани 50 000 лева за купуване. Обща снимка доказа лъжата. http://www.zapernik.com

 


Сходни връзки

И Делян Добрев потвърди бомбата на "За Перник": Влизам от Перник! Рачо остава извън парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди