изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:05 EEST
Превозвачите вдигнаха блокадата на границата с Турция    
НовиниБългарските превозвачи вдигнаха блокадата на българо-турската граница при „Лесово” и „Капитан Андреево” малко след 21,30 ч. в петък. Турската страна е изпълнила исканията им.

Протестиращите получиха дългоочаквания документ, подписан от валията на Одрин и българския министър на транспорта Кристиан Кръстев, съобщи за БТА зам.-председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Петко Ангелов.

Според документа през следващите 15 дни рестрикциите спрямо българските превозвачи ще отпаднат.
През това време министрите на транспорта на България и Турция трябва да се срещнат, за да договорят нови условия на работа.

Два дни продължи блокадата на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" заради рестриктивните мерки.
Всички български фирми и браншови организации искаха писмено да бъде предоставен документ, че Турция ще спазва европейското и международното законодателство.
 
Турски шофьори пък направиха контрапротест и спряха временно движението на коли и автобуси. Стигна се до безредици, след като ТИР притисна български полицай.
На място бяха изпратени служители на МВР-Хасково, жандармерия и гранични полицаи, които да тушират нарастващото напрежение.

По-рано същия ден след среща на служебния премиер Марин Райков и президента Росен Плевнелиев стана ясно, че България възнамерява да предприеме към турските превозвачи реципрочни мерки на тези, които Турция прилага към българските транспортни компании.
 
Концертът на Depeche Mode в Истанбул в петък вечерта бе отменен, след като блокадата на границата попречи на камионите с техника на групата да преминат. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Превозвачите вдигнаха блокадата на границата с Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди