изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:11 EEST
ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ Е ПЪРВИЯТ ОДОБРЕН ЧРЕЗ МЕСТНАТА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА    
НовиниВече е одобрен първият проект, който ще бъде финансиран чрез местната инициативна група „МИГ Тервел – Крушари”, съобщи изпълнителният й директор Дияна Илиева. Проектът е на община Тервел и е за изграждане на социален център в село Коларци. Проектът вече е оценен и одобрен от ДФ „Земеделие”.

Проектът е на стойност 149 хиляди лева, без ДДС. Той предвижда в сградата на здравната служба в село Коларци да бъде изграден център за социални услуги. На първия му етаж ще се помещава кухня-майка, където ще се приготвя храна за домашния социален патронаж и за трапезария, които ще обслужват жители на село Коларци и околни населени места. С ДФ „Земеделие” ще бъдат финансирани ремонтът на сградата и доставката на кухненското оборудване, обясни Дияна Илиева. Тя добави, че вече се работи и по нов проект, който община Тервел ще внесе в „МИГ Тервел-Крушари”. Той е за изграждане на аналогичен център за  социални услуги в село Нова Камена, където също ще бъде преустроена здравната служба.

Селата Коларци и Нова Камена са средищни за община Тервел. Чрез изграждане на кухня, която да осигурява храна за домашния социален патронаж за района на двете села, ще бъде гарантирана социалната услуга за тези два отдалечени района на общината, коментира Дияна Илиева.

През 2012 година в „МИГ Тервел-Крушари” са внесени общо осем проекта. Толкова е техният брой от началото на настоящата година, като очакванията са, че за 2013 г. техният общ брой ще е много по-голям, посочи още Дияна Илиева.

НДТ

 


Сходни връзки

ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ Е ПЪРВИЯТ ОДОБРЕН ЧРЕЗ МЕСТНАТА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди