изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:15 EEST
РЕКОРДЕН ДИВИДЕНТ РАЗПРЕДЕЛЯ „АЛБЕНА” АД    
Туризъм

Рекорден за последните десет години дивидент от 75 стотинки на акция ще получат акционерите в „Албена” АД, реши днес общото събрание. На него бе отчетена печалба за 2012 година от 16 689 277,43 лв.

Albena/Албена Последното юлско утро на 2012 г. Снимка: Йоанна ДуковаAlbena/Албена Снимка: Архив на "Албена" АДAlbena/Албена Снимка: Архив на "Албена" АД



Пред журналисти по-късно изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев коментира, че ръстът на туристи в Албена тази година да бъде с 1 до 5 процента повече в сравнение с миналата година. Задачата на ръководството на „Албена” АД е тази година печалбата да се задържи на нивото на постигнатия през 2012 г. финансов резултат.
Тази година цените са с умерено завишение и прогнозата е за малко увеличение на броя на туристите. Предвижда се цените в най-активния летен сезон да са средно с около 6 на сто увеличение. Сигурен е ръстът на скандинавския и руски пазари. Прогнозите са броят на туристите от България, Румъния и Германия да се запази. При добри метеорологични условия, сезонът в Албена ще е много хубав за нашите гости и клиенти, каза Красимир Станев.
Той допълни, че за 45-годишнината на курорта, която ще бъде отбелязана през 2014 г., са предвидени мащабни инвестиции.  Освен в реконструкция на хотели и на търговския център, те ще бъдат вложени и за изграждане на аквапарк, който да стане една от основните атракции на Албена в следващите години.
Трябва да има самостоятелно министерство на туризма, категоричен бе още Красимир Станев. Според него, министърът трябва да е от турски произход, защото, по думите му, няма друга държава в света като Турция, която толкова бурно да развива туризма през последните години. Той посочи, че ръстът на туризма в Турция е зашеметяващ и категорично тя вече е № 1 лятна дестинация в Европа. Според него, причина за това не е само рекламата, която турската държава прави на туризма си, но и финансовите облекчения. Има изключително добра и целенасочена държавна политика. В Турция има политика в областта на туризма. А, в България няма такава. У нас всеки прави каквото иска, коментира Станев. И допълни, че няма никаква визия или програма за развитието на туризма в България.
Ако турският туризъм има голямото предимство да работи почти два пъти по-дълго, отколкото българските курорти, ние имаме голямото предимство, че съчетаваме на една много малка територия голямо разнообразие от прекрасни условия за ваканционен, планински, културен, балнеоложки туризъм, каза още Красимир Станев.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди