изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:09 EEST
Английска гимназия „Райко Цончев“ изпрати випуск 2013    
Образование

Правнукът на патрона на гимназията – Боян Цончев посети събитието

 



Церемония по изпращане  на  абитуриентите от випуск 2013 на ПГТП „Райко Цончев“ се проведе днес в Огледална зала „Нели Божкова“ в Добрич. Английската гимназия изпрати своя 3-ти випуск зрелостници, които завършват с профил предприемачество и профил туризъм. Специален гост бе Боян Цончев, правнук на патрона на гимназията Райко Цончев – благодетел на Добрич финансирал строежа на училище през далечната 1909 година.  „Изключително впечатлен съм от атмосферата в училището и от учениците, които срещнах. Много талантливи и интересни младежи. Това е моето първо посещение в гимназията, живея в чужбина и до момента не съм имал възможността да дойда. Вярвам, че занапред ще си партнираме с гиманзията и нейните ученици в различни начинания.“ – сподели Боян Цончев.

По време на церемонията г-жа Светла Иванова – директор на гимназията и преподавателски състав поднесоха поздравленията си към абитуриентите и техните родители, а самите зрелостници с вълнение благодариха на своите учители. Президентът на гимназията и ректор на Висше училище Международен колеж –доц. Тодор Радев също поздрави учениците, родители и учители.

Според ръководството на „Райко Цончев“  част от зрелостниците вече са приети в университети във Великобритания и Германия, както и в родни.  Друга част ще продължат своето обучение в британските бизнес програми на Висше училище Международен колеж, което им осигурява специални стипендии и условия на обучение.

 

 


Сходни връзки

Английска гимназия „Райко Цончев“ изпрати випуск 2013 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди