изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:01 EET
8 месеца при строг режим ще търпи 29-годишен заради шофиране без книжка    
Ред и сигурностНказание 8 месеца лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи 29-годишният Стелиян Я. Симеонов, след като Окръжен съд – Добрич, потвърди постановената му от Районен съд – Балчик, присъда.

На 28.03.2013 г. той е бил признат за виновен в това, че в едногодишния срок от наказването му по административен ред с Наказателно постановление на Началника на Районно управление „Полиция” – гр. Балчик, влязло в сила от 22.03.2012 г. за управление на моторно превозно средство без съответното свидетелство за управление, при условията на продължавано престъпление, на 13.09.2012 г. и 25.09.2012 г. в гр. Балчик и по път от с. Соколово за гр. Балчик, е управлявал автомобил „БМВ”, без да притежава необходимата правоспособност. Решаващият съд му е наложил наказание 1 година лишаване от свобода, което е намалил с 1/3, предвид процедурата, по която е разгледано делото - съкратено съдебно следствие.

Недоволен от присъдата Стелиян Симеонов я обжалва пред въззивния съд с искане за намаляване на наказанието лишаване от свобода на 3 месеца. Той аргументира молбата си със семейни причини. Адвокатът му посочва още, че с исканото наказание ще се постигне превъзпитанието му и обществена превенция.

Окръжен съд – Добрич, намери, че първата инстанция правилно е установила фактическата обстановка – Симеонов си е позволил два пъти да управлява лек автомобил, след като е знаел за лишаването си от правото.

Въззивният съд констатира от приложената по делото справка за нарушител на КАТ при ОД на МВР – Варна, че в периода 2003 – 2011 г. подсъдимият е бил наказван на нарушаване на Закона за движение по пътищата 11 пъти. Този факт навежда съдебния състав до извода, че той е недисциплиниран водач. Като съпостави това с предишните осъждания на Симеонов, Окръжен съд – Добрич, приема, че наложеното му наказание се явява явно справедливо.

Той е осъждан 5 пъти от 2004 г. до 2011 г. – три пъти за кражби и два пъти за управление на леки автомобили, без да притежава свидетелство за управление на МПС. Търпял е ефективно наказание лишаване от свобода за срок от 5 месеца.

Следователно, изтърпените до момента наказания не са постигнали целта на Наказателния кодекс, да го мотивират да не нарушава закона като управлява моторно превозно средство без притежание на необходимото свидетелство.

С тези мотиви Окръжен съд – Добрич, потвърди наложеното на Стелиян Симеонов наказание. Решението е окончателно.

20.05.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

8 месеца при строг режим ще търпи 29-годишен заради шофиране без книжка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди