изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:00 EET
Легенда в плажния тенис пристига в Албена    
Новини

Курортът домакинства на три големи спортни прояви в рамките на 10 дни

Тенис от супер класа в АлбенаТенис от супер класа в АлбенаАлекс Мингози/Никола Гамби Nicolo Gambi-AlexMingozzi



За трета поред година ваканционно селище „Албена” ще се превръща в център на плажния тенис в България. В рамките на 10 дни курортът ще домакинства на едни от най-големите събития у нас това лято, след като през 2011 г. организира европейския шампионат, а през отминалите години на копринените плажове се състояха и международни турнири от световния календар. 

От 31 май до 2 юни в Албена ще се проведе международен турнир от категория G3 с награден фонд от 2000 евро, за който вече са подали заявки всички най-добри български състезатели, както и 3 мъжки и една дамска италиански двойки. Руската школа по плажен тенис отново ще бъде представена в курорта при нежния пол.

От 4 до 6 юни СК "Плажен тенис България" и маестро Алекс Мингози организитат тридневна Академия по плажен тенис за всички български състезатели. Участниците на 100% ще бъдат потопени в магията на плажния тенис. Избрани състезатели ще бъдат запознати с техниката и тактиката на красивата плажна игра от легендарния треньор и състезател Алекс Мингози. Той е рекламно лице на VISION, три години поред №1 в класацията на ITF, европейски шампион за 2010, 3-ти на световното първенство по плажен тенис в Бургас 2012, и с неизброим брой победи на международната сцена - Алекс Мингози, е един от най-титулуваните състезатели – човек, който пише историята на тази красива игра от нейното създаване в родния му град Равена (Италия). Организаторът Виден Нацев посочва, че всеки, който желае може да се докосне до красотата на плажния тенис и да играе заедно и срещу легендата на плажния тенис Алекс Мингози на плажа в Албена.

От 7 до 9 юни в комплекса ще се проведе международен турнир от категория G2 с награден фонд от 5000 евро, осигурени от „Албена” АД. За турнира вече са подали заявки 6 мъжки отбора от ТОП 50 на света, което гарантира изключително високо ниво на състезанието. Алекс Мингози/Никола Гамби и Микеле Фолегати/Марко Фачини са основните претенденти за титлата в прекрасния курорт. Разбира се нашите надежди за отлично представяне са в Петър Кирилов и Росен Ненчев, поставени под №4 в основната схема, както и на Димитър Симеонов/Емил Аргиров - една от младите ни двойки със сериозна заявка за големи успехи в плажния тенис. При жените фаворите са най-добрата ни женска двойка Лазарина Стефанова/Катина Симеонова, който са поставени под №1 в основната схема и са поставени в сериозна конкуренция на двойки от Италия и Русия.

 


Сходни връзки

Легенда в плажния тенис пристига в Албена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди