изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:11 EEST
Писател се застреля пред олтара на катедралата Нотр Дам    
По света Мъж се е самоубил в катедралата Нотр Дам в Париж, предаде Би Би Си, цитирайки полицията във френската столица. По предварителни данни мъжьт се е застрелял пред олтара на катедралата малко след 16.00 местно време.

Според вестник Le Parisien мъжът е бил писател и е на 78 години.

Историкът Доминик Венер е застанал пред олтара и се е гръмнал в устата. В дрехите му е открито писмо, но преди да се самоубие в 16 часа местно време той не е правил някакви декларации.

Венер е известен в страната с крайно десните си политически есета и участието си в националистически организации от 50-те години насам. В блога му последната публикация с дата 21 май напада закона за еднополовите бракове, прокаран от социалистическото правителство и подписан от президента социалист Франсоа Оланд.

Инцидентът става в годината, когато катедралата отбелязва 850 години от основаването си. Тя е един от най-посещаваните то туристи обекти във френската столица - годишно около 14 милиона души минават през нея.

Полицията е евакуирила катедралата, която е еднa от основните туристически забележителности в Париж. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Писател се застреля пред олтара на катедралата Нотр Дам | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди