изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:03 EET
ПОЛОВИНАТА ПЛАЖОВЕ БЕЗ КОНЦЕСИОНЕРИ    
Туризъм

Сезонът започва без концесионери на близо половината от плажовете по Добруджанското Черноморие.



 

За втора поред година община Каварна сама ще се грижи за плажа си. Това каза кметът Цонко Цонев. „За нас сезонът вече започна. В момента се провежда един от най-големите турнири по голф, предстои и традиционният рок фест, като базата е резервирана още от март и април, а нямаме стопанин на плажа. Времето е горещо, а се очертава, по прогноза, лятото да бъде жарко. След рок фестивала следва Джулая, когато при нас пристигат хиляди туристи и правят големи палаткови лагери не само на платото в Камен бряг, но и на самия плаж в Каварна.
Очаквахме тази година плажът да има стопанин, но това отново не стана. Затова сме принудени да полагаме грижи. През следващата седмица започваме да подравняваме пясъка, ще осигурим отново всичко, както е според изискванията. Обърнал съм се за помощ и към собствениците на заведения до плажа. От това, че плажът в Каварна е без концесионер, най-доволни са туристите, приятно изненадани от факта, че чадърите и шезлонгите са безплатни“, разказа Цонко Цонев. Без стопани са и плажовете в Шабленска община.
На територията на Добричка област има 35 плажа, от които доскоро 18 бяха без стопани, показва справка в Областна администрация-Добрич.
Монитор/НДТ

 


Сходни връзки

ПОЛОВИНАТА ПЛАЖОВЕ БЕЗ КОНЦЕСИОНЕРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди