изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:42 EEST
УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ПОЛУЧИХА ДВАМА ЛИХВАРИ    
Ред и сигурностУсловни присъди от 3 месеца лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок получиха двама лихвари от село Карапелит, Добричко, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съда.

Наказанията за 36-годишната Живка Б. и 37-годишния Петър Р. М. от с. Карапелит са определени след като съдът одобри споразумение за решаване на делото им в досъдебното производство.

От април 2011 г. до 16 март миналата година двамата са раздавали кредити на хора от селото, без да имат съответното разрешение за банкови сделки. През въпросния период те са дали на жителка на с. Карапелит 300 лв. при уговорена месечна лихва 50% от получената сума. За същото време те са заели на друга жена от селото 200 лв., при уговорена месечна лихва 50% от получената сума и 50 лв. при 20% лихва. Трета заемополучателка е взела 50 лв. при уговорена месечна лихва в размер на 20 лв. за месец. Пред съда двамата са се признали за виновни.

Съдът е решил да бъдат отнети в полза на държавата придобитите от престъпната им дейност 3180 лв. НДТ

 


Сходни връзки

УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ПОЛУЧИХА ДВАМА ЛИХВАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди