изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:27 EEST
Ясна е причината за убийството на военния в Лондон /СНИМКА И ВИДЕО/    
По светаВеликобритания е потресена от окървавения тъмнокож екстремист, който отряза глава на британски военен

 

Военнослужещ на британските въоръжени сили бе убит в югоизточната част на Лондон в сряда от двама предполагаеми ислямисти. Полицията е задържала хора по случая, определяйки случилото се като „политически мотивирана атака“. Всичките обстоятелства около инцидента и самоличността на нападателите не са обявени до момента. Малко след атаката в мрежата се появи потресаващо видео на единия от главорезите, които, по разкази на очевидци, са отрязали главата на жертвата си. Стискайки окървавен нож в ръката си, екзекуторът отправя смразяващо послание на омразата. „Вие никога няма да сте в безопасност... Заклевам се във всемогъщия Аллах, че никога няма да спрем да се бием с вас. Единствената причина, поради която ние убихме този човек е, че мюсюлманите умират ежедневно. Това е британски войник, око за око, зъб за зъб, казва терористът.

Убийството бе извършено посред бял ден на 400 метра от периметъра на Кралската артилерийска казарма в квартал Уулуйч в Югоизточен Лондон. Случилото се предизвика терористична тревога и извънредното свикване на правителствената кризисна комисия „Кобра”. Няколко часа по-късно премиерът Дейвид Камерън описа случилото се като „абсолютно противна атака”.

Британският вътрешен министър Тереза Мей проведе със служителите на специалните служби извънредно съвещание по контратерористичния план „КОБРА“, премиерът Дейвид Камерън възнамерява да прекъсне визитата си във Франция, за да може още днес да се срещне с представителите на силовите структури.

Подробностите около инцидента и имената на нападателите засега се пазят в тайна.

Според версията на полицията, предполагаемите терористи са нападнали минувач на улица в Уулуйч около 14:20 часа местно време – те са го блъснали с колата си. След което са излезли от нея и, по думите на представителя на лондонската полиция Саймън Лечтфорд, са убили мъжа, „използвайки, включително, и огнестрелно оръжие“. Убитият е бил облечен в тениска с надписа „Подкрепете героите“. Той е бил военнослужещ, разквартируван от намираща се наблизо казарма.

Според друга версия, която се съобщава от медиите, ислямистите с се опитали да отвлекат мъжа. Те са го бутнали с автомобила си, изскочили са от колата и, заплашвайки го с оръжие, няколко пъти са му заповядали да се качи в автомобила. Мъжът отказал, бил пребит и застрелян, отбелязват британски телевизионни канали, позовавайки се на очевидци.

В района на инцидента са разположени допълнителни сили на полицията. Той ще остане отцепен до второ нареждане. Междувременно разследването на кървавата баня продължава. Британските служби смятат, че може да е замесена „нигерийска следа“. Властите във Великобритания разследват така наречената нигерийска следа в терористичния акт, който стана в сряда в Лондон, съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на анонимен източник.

Веднага след съобщението за престрелката британското вътрешно министерство потвърди, че полицията разглежда случилото се като терористичен акт. Премиерът Дейвид Камерън заяви на пресконференция от Париж, че властите на страната разполагат с всичките доказателства за това, че инцидентът в Уулуйч е бил терористичен акт. „Това е ужасно убийство и престъпление. Нашите специални служби правят всичко възможно, за да го разследват докрай. Разполагаме с всичките доказателства за това, че убийството е било терористичен акт“, каза премиерът.

Очевидци разказаха, че терористите са крещели „Аллах е велик“, докато са кълцали жертвата. По думите на един от тях, нападателите са снимали действията си с камера. Те също са искали случайни минувачи да ги снимат на мястото на престъплението.

Очевидец, който видял как мъжът е убиван жестоко с огромни ножове, наподобяващи мачете, а после захвърлен насред улицата вчера, разказа как в ужас е наблюдавал неволно поведението на двамата нападатели, които са се държали като „подивели животни“. Мъжът, представил се като Джеймс, каза, че той и приятелката му са видели двама чернокожи мъже да нападат млад мъж на около 20 години, облечен в тениска „Помогнете на героите“ в Уулуйч. „Така го рязаха, все едно, че бе парче месо“, добавя той.

През сълзи Джеймс каза за LBC Radio: „Те го кълцаха, бедния човек. Буквално го кълцаха, режеха. Двамата бяха полудели. Те просто бяха животни. Завлякоха го от тротоара до средата на улицата и го оставиха там“. Джеймс разказа още, че главорезите въобще не са се опитали да бягат. „Според мен, чакаха полицията да пристигне, за да ги застрелят полицаите. Това е единственото нещо, което ми идва на ума“, каза той.

След жестокото убийство на британския военен по улиците на лондонския район Уулуйч излязоха десетки агресивни хора – членове на ултрадясната организация „Лига за отбрана на Великобритания“. Над 200 души участваха в сблъсъци с полицията. В графствата Кент и Есекс двама души атакуваха джамии. Единият от тях дойде в мюсюлманския храм с нож в ръка и се опита да го подпали. Полицията засега отрича между инцидентите и жестокото убийство в Лондон да има връзка. От самите джамии обаче твърдят, че те са актове на мъст. http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Ясна е причината за убийството на военния в Лондон /СНИМКА И ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди