изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:06 EET
Борисов върна мандата    
Политика

Бойко Борисов върна проучвателния мандат за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев, предаде репортер на БГНЕС.



Аз изпълнявам ангажимента, който съм поел пред пълните площади в България, така че се извинявам на нашите избиратели, които очакваха да направим правителство, но срещу тройната коалиция – Атака, БСП и ДПС, нямаме никакъв шанс. Такъв тежък тумор ще се развие в тялото на държавата, че нека после сами да се сърдим на себе си, че сме го допуснали, каза още Борисов.

"Така, както преди 4 години ГЕРБ дойде като първа политическа партия на власт, така и в този парламент българските избиратели ни посочиха като първа политическа сила. Обещахме да не влизаме в безпринципни коалиции и единственият шанс да се направи правителство беше с "Атака". С партия, която седи на европейския химн, която обижда посланиците", каза Борисов.

Нямаме шанс да направим правителство, каза още той. Няма как партията за европейско развитие на България да приеме такава подкрепа, добави Борисов. "Срам е за лидера на ПЕС, за Лютви Местан да влизат в задкулисни, безпринципни и чрез елементарни трикове игри да съставят правителство. Самият факт, че те са готови да съставят правителство, означава, че те са провели някакви преговори", каза Борисов.

Най-приятелски бих казал на г-н Станишев и г-н Местан, когато аз признах грешките, които направихме в нашето управление, на първо място посочих горделивостта, те бяха горделиви, знаейки за тази уйдурма, която са направили с "Атака" и дори не се обадиха да ни поздравят. Ако те го бяха направили, защото едните са партия на европейските социалисти, другите са партия на европейските либерали, аз проблеми с европейските партии нямам. Ако бяха казали тогава дайте ни един депутат, аз лично щях да им гласувам да направят правителство само да не се излагаме в Европа, каза Борисов.

Това е тежък удар в Европа и е срам за Станишев и Местан, защото каквито и декларации да правят със 120 депутати няма как да правят правителство, явно вече има някакви договорки. За да е честно пред българския народ, аз щях да кажа да направят правителство, защото аз четири години удържах и не направих коалиция с "Атака". Не се излагайте да правите коалиция с "Атака", каза още Борисов.

Искам българските граждани да знаят какъв кабинет щяхме да направим, ако имахме тази възможност, каза Борисов и прочете имената на членовете на предишния кабинет, но без тези на досегашните министри на вътрешните работи, на финансите, на околната среда и водите и на земеделието и храните - без Цветан Цветанов, Мирослав Найденов, Симеон Дянков и Нона Караджова.

Още днес ще пристъпя към връчване на следващия мандат на втората парламентарно представена политическа сила, каза президентът Росен Плевнелиев. Бойко Борисов заяви от своя страна на тръгване "Пожелавам на г-н Орешарски, когато отива да преговаря с Волен Сидеров за европейските фондове, да има успех".

Както и на идване в президентството Борисов отказа да говори с журналистите./БГНЕС

 


Сходни връзки

Борисов върна мандата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди