изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:46 EEST
АНГЛИЧАНКА ГРАДИ ПАРАКЛИС И ТАНЦОВА ЗАЛА В КОТЛЕНЦИ    
Общество

Алея със знамената на десет държави е издигната в село Котленци, община Добричка. Причината е, че в него живеят семейства от девет чуждестранни националности. Някои пребивават в селото целогодишно. Останалите идват само през лятото, обясни кметът на международното село Цветанка Йорданова.



В Котленци са се заселили англичани, шотландци, ирландци, холандци, австрийци, германци, виетнамец и беларуси. Първият чужденец в Котленци е виетнамец, който се оженил за местна жена. Имат бизнес в Добрич, но живеят на село. Последните новодомци са семейство от Франция.

Преди години в селото пристигали англичани. Последвало ги семейството на друга британка Керъл Коноли. Търсела имот в Румъния, но попаднала на обяви за български къщи и много харесала настоящия си дом. Тогава той бил собственост на майката на ексдепутата Максим Димов. Дошла в Котленци сама, не познавала никого, не знаела и дума на български. Сега прекрасно се разбира със съседите си. В добруджанското село вече имат имоти сестра й и брат й. Керъл е бивша медицинска сестра. В родината си се занимавала с танци. Сега тя изгражда в имота си параклис и зала за танци, обясни кметицата на с. Котленци. Преди няколко години се заселило и семейство от Беларус с 13-годишния си син. Заселниците-чужденци в селото не са пенсионери. Те са основно хора на възраст 45-50 години, допълни Цветанка Йорданова.

 Напоследък към селото интерес проявяват и българи, които си купуват къщи тук. Едва няколко са изоставените къщи в селото. В Котленци живеят около 450 души. НДТ

 


Сходни връзки

АНГЛИЧАНКА ГРАДИ ПАРАКЛИС И ТАНЦОВА ЗАЛА В КОТЛЕНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди