изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:29 EET
Лекар изнасили и уби с хероин бременна жена    
По светаСледователи и роднини: Страшна тайна се крие зад престъплението

Лекар от американския щат Охайо, заподозрян в изнасилването и убийството на бременна майка на двугодишно дете миналото лято, е свързан с още два други, по-ранни инцидента. При първия, жена обвинява медика в изнасилване, а втората твърди, че той я е нападнал. Роденият в Пакистан д-р Али Салим е обвинен в убийството на Диана Балман от град Паскала и нейното неродено дете миналия юли, инжектирайки и смъртоносна доза хероин в тялото й, след което е подложил трупа й на нечовешки сексуални гаври. Балман е била бременна в деветия месец и с две деца. Тя бе намерена мъртва на задната седалка на своя автомобил, паркиран насред гора до Ню Албъни на 1 август. 44-годишният Салим пледира невинен през февруари по две убийства, изнасилване, в склоняване към наркотици, отвличане, фалшифициране на доказателства и гавра с труп. Салим продължава да е под домашен арест. Следващото заседание по делото му е на 3 септември.

Животът на Салим в месеците преди запознанството с Балман е бил много бурен сочат полицейски документи, с които успял да се сдобие АП. През септември 2010 г. Салим е казал на полицията, че домът му е бил ограбен. По думите му в обира бил замесен наркоман, зависим към хероина, на който той се опитал да помогне да се лекува. Лекарят обаче отказал да сътрудничи на следователите, въпреки, че откраднатото включвало три телевизора, два лаптопа, 500 долара в брой и кредитни карти, става ясно от доклад на местната полиция.

През април 2011 г. жена, която отговорила на обява на Салим в сайта Craigslist, се обадила на спешния телефон 911, за да съобщи, че е била нападната в къщата му. „Мислех, че отивам в къщата на джентълмен, а той ме нападна“, е казала тогава жената.

Осем месеца по-късно, в началото на декември, амбициозният модел Габриела Руш отговорила на обява за модел. Тя гласяла, че Салим ще даде на модела 400 долара, за да нарисува на тялото му човешката храносмилателна система за целите на работна задача. Руш обаче отказала предложението, защото Салим настоял тя да бъде сама в къщата му. „Той каза: Стига да не правиш глупости, ще можеш да правиш това за мен“, спомня си 21-годишната Руш, колежанка, чиито среща със Салим и обаждане в полицията са се случило много преди смъртта на Балман и ареста на Салим. През следващия юли жена е била изнасилена в дома на Салим, се казва в жалба, подадена месец по-късно от жертвата, след смъртта на Балман.

Според семейството на Балман, жената е отговорила на обява за чистачка на домове. Тя се обадила, за да каже, че не се чувствала добре и това бил последният път, в който те я чули. Според друга информацията, Салин и Диана може да са се срещнали, след като жената отговорила на обява за търсене на модел.

Салим е в центъра на разследването на смъртта на Балман от месеци наред. 10ТV съобщи миналия септември, че следователи са претърсили дома на лекаря в Охайо и са иззели лаптоп, камера и други предмети. Заместник-окръжният прокурор Кайл Рорер каза, че Салим се е отнасял към тялото на Балман по „много нечовешки начин“, но не уточни как. Обвинението е на мнение, че лекарят е търсил и други жени-жертви в интернет. На отговорилите на обявите жени, той казвал, че не обича драмата по време на работа, както и че е задължително да носят черен сутиен и гащички. „Ще правя повечето снимки изотзад“, уточнявал лекарят.

Лекарят-убиец е живял в къща за над 300 0000 долара в предградието на Кълъмбъс Ню Албъни. Притежавал е луксозни коли, като „Порше“ и „Инфинити“. Обичал е да ги кара много бързо. По данни на АП, той има най-малко 15 акта за превишена скорост от 2000 г. насам.

Балман преди смъртта си тъкмо се била разделила със съпруга си и се върнала в Охайо от Колорадо. Имала е осбтвен апартамент в Колъмбъс, като все още не е била купила мебели за стаята на децата си.

Семейството съобщава за нейното изчезване на 31 юли. Роднините разказали на полицията, че тя отговорила на обявя за почистване на къщи. В 15:30 часа същия ден, Балман се обадила на майка си Лори. „Диана e казала, че се чувства замаяна, че не се чувства добре. После е спряла да говори. По думите на Лори, после мъж с чуждестранен акцент я попитал какво да направи, за да помогне. Тогава връзката се разпаднала“, ставя ясно от жалбата за изчезнал човек, подадена в полицията.

Лори също разказала на полицаите, че чула на заден план жена да говори на чужд език. Следователите не са успели да идентифицират подобен човек. Следователите също не знаят как колата на жената се е озовала в гората. В добавка към страданията на семейството, малкият брат на Балман, 19-годишният Джейм е починал през февруари при случайна стрелба през февруари.

Децата на Диана Балман са поставени в социален дом в Колорадо. Балман е имала диплома от училище, била е всеотдайна майка и се е надявала някога да завърши колеж и да стане зъболекар, сподели майка й.

В деня на изчезването майка й Лори помогнала на дъщеря си да набави средствата за почистване, но тя смята, че това е било само история за прикриване на нещо тъмно, което тя не може да назове. „Мисля, че точно затова ми каза, че тя ще ходи да чисти по домовете, защото я е било срам“, добавя Лори.

Според адвоката на Салим, Сам Шамански, Балман е била „злополучна жертва“, загинала, защото е проституирала, за да спонсорира своята пристрастеност към дрогата. Капитан Кевин Саведж от полицията на окръг Делауеър на свой ред казва, че няма доказателства, които да подкрепят тезата, че Балман е била наркоманка. Но, както и обвинението, той намекна, че истинските причини за визитата на Балман в дома на Салим тепърва ще излизат на яве. „Не мисля, че е знаела, че ще получи свръхдоза хероин и ще умре, но според мен, тя е знаела къде отива“, каза Саведж.

Балман почива от свръхдоза хероин, но в кръвта й са открити още кодеин, а в урината й морфин, моноацетилморфин, кодеин, ацетилкодин и диацетилморфин. Попитан, дали Балман е отговорила на обявя за почистване на домове, прокурорър на окръг Делауеър Керъл Обрайън каза: „Не е точно това, което открихме“. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Лекар изнасили и уби с хероин бременна жена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди