изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:37 EET
Историята ни е магнит за китайските туристи    
Китай

Древната история и култура на България могат да се превърнат в магнит за китайските туристи при повече реклама на необятния азиатски пазар. Това стана ясно дни преди провеждането на най-големия досега българо-китайски бизнес форум в Пловдив на 28 май.

P1030322P1030339P1030334



През последните години китайските граждани са с растящи доходи и голяма част от тях избират за ваканцията си Европа заради древната история, култура и природа. Това заяви Юан Кехуа, икономически и търговски съветник в посолството на Китай в България. В момента азиатските туристи предпочитат посещенията в Италия, Гърция и Франция, но при по-удобни транспортни връзки и повече информация за страната ни биха избрали и ваканция у нас, обясни съветникът. В Китай от деца познават историята на тези страни, затова и ги предпочитат, обясни интересът към конкурентите ни на Стария континент Юан Кехуа.

Той заяви, че сънародниците му харесват страната ни и заради възможностите за пазаруване на продукти с розово масло и качествени родни вина. При голям интерес от страна на китайските туристи у нас ще има нужда и от нови пътища и повече хотели, обясни съветникът от КНР.

По време на форума в Пловдив над 150 бизнесмени от азиатската страна ще водят преговори с потенциални родни партньори и ще получат повече информация за възможностите за инвестиции у нас, обясни кметът на града под тепетата Иван Тотев. Те ще направят и опознавателна обиколка из родни туристически забележителности. Представители на външно министерство пък ще обсъдят с гостите възможностите за облекчаване на режима за издаване на визи за китайски граждани.

През последната година у нас са пристигнали 10 000 китайски туристи, отчете зам. туристическият министър Иво Маринов. Стокооборотът между двете страни през 2012 г. е 1,73 млрд. долара, като ръстът на родния износ е 88% за година.http://www.standartnews.com

 


Сходни връзки

Историята ни е магнит за китайските туристи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди