изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:12 EEST
Проектоминистърът "Дюнигейт" оттегли кандидатурата си    
Новини Кандидатът за премиер на програмното правителство Пламен Орешарски ще оттегли кандидатурата на арх. Калин Тихолов за министър на инвестиционното планиране, предаде БГНЕС.


Вчера следобед Орешарски, обяви структурата и персоналните назначения в предлагания от него експертен кабинет, който предстои да бъде гласуван в сряда от новоизбраното 42-ро Народно събрание.

За министър на инвестиционното планиране Орешарски предложи проф. д-р Калин Тихолов, ръководител катедра в архитектурния факултет на УАСГ. Необходимостта от подобно министерсво Орешарски мотивира със "занемарената работа по кадастъра и проблемите с усвояването на европейските фондове".

Арх. Тихолов е свързан със скандала "Дюнигейт" от началото на тази година, както и с подробния устройствен план за застрояването на Несебър. Буквално часове след това Орешарски разговарял с арх. Тихолов относно неговото оттегляне.

Тихолов обявява решението си да се оттегли чрез писмо, изпратено до медиите.

„Във връзка с моята кандидатура за министър на инвестиционното проектиране и строителство в програмното правителство на г-н Пламен Орешарски, буквално за часове в българските медии бяха разпространени и тиражирани редица спекулации и неверни твърдения, засягащи мен и моя професионален авторитет.

Приех поканата на г-н Пламен Орешарски с ясното съзнание, че като министър в програмно правителство, моята работа ще е свързана с професионалния ми опит и знания, а няма да се занимавам с политически битки и компромати.

Виждам обаче, че срещу мен се води нечиста кампания, която цели да възбуди обществено напражение и недоверие не само към мен лично, но също така и към новия кабинет на г-н Орешарски, който предстои да бъде гласуван в парламента в най-скоро време.

В своя професионален опит винаги съм се водил от принципа, че човек трябва да защитава професионалното си име и достойнството си. Затова не мога да допусна името ми да се използва за разменна монета в непочтени интриги и политически битки.

В тази връзка прецених, че ще е най-добре да бъде оттеглена моята кандидатура за министър на инвестиционното проектиране и строителство, за което проведохме и разговор с г-н Орешарски”.

Това е целият текст на писмото.
http://btvnews.bg

Пламен Орешарски обяви състава на кабинета
НовиниНоминираният за премиер от Коалиция за България Пламен Орешарски представи състава на проектокабинета си. Във вторник от 09.00 часа Орешарски ще предложи проектосъстава на правителството си и на държавния глава Росен Плевнелиев. Кабинетът ще има двама вицепремиери, единият от тях е Зинаида Златанова, която е и министър на правосъдието. Вторият вицепремиер ще координира икономическия блок от министерства и той ще стане ясен до месец. Състав на проектокабинета на Пламен Орешарски:

 


Сходни връзки

Проектоминистърът "Дюнигейт" оттегли кандидатурата си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди